Cum se mentin frantuzoaicele tinere

Toata lumea isi doreste la un moment dat tinerete fara batranete. Este idealul spre care tindem toti chiar daca suntem constienti ca e irealizabil. Sau mai bine spus era. Vorbesc la trecut pentru ca acum putem exclama toate in cor “Yes, we can” !

Putem sa luptam impotriva batranetii hade care-si imprima fata pe chipul fiecarei bunici. Frantuzoaicele au descoperit secretul. Doar vorbim despre femeile care platesc anual doua miliarde de dolari pe terapii corporale.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Baba sufera la frumusete. Pentru ca nu ne permitem asemenea costuri, mai ales in perioade de criza, este cazul sa furam cateva din secretele frantuzoaicelor.

1. Feriti-va de soare

In primul rand feriti-va de soare ca de Michiduta sau acoperiti-va cu straturi triple de crema in cazul in care aveti chef de lenevit pe chez-long. Soarele e cunoscut drept cel mai de temut inamic al pielii si e considerat principalul factor care duce la imbatranirea pielii.

2. Renuntati la fumat

Daca fumati ar fi cazul sa renuntati. Nu de alta, dar una din consecintele fumatului este imbatranirea premature. Ridurile cauzate de fumat apar din cauza formaldehidei – o substanta chimica ce ataca derma –asta asa ca sa nu spuneti ca nu m-am documentat. E demonstrat faptul ca o persoana de 40 de ani care fumeaza sau sta excesiv in fum de tigara este la fel de ridata ca una de 60 de ani.

Cand vine vorba despre creme anti-aging nu mai poti opri o frantuzoaica din vorbit. Ar fi in stare sa ti le enumere pe toate si sa iti prezinte beneficiile fiecareia in parte. Este de inteles ca au timp sa acumeleze asemenea bagaj de informatii din moment ce incep sa le foloseasca inca de la 15 ani.

3. Dieta anti-imbatranire

Regimul alimentar are un rol extreme de important. Frantuzoaicele sunt mari amatoare de mirodenii in primul rand pentru ca asigura o viata lunga. Un studiu recent, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Georgia, arata ca mirodeniile bogate in antioxidanti previn formarea unor compomente nocive, asociate cu procesul de imbatranire si pot inhiba lezarea tesuturilor odata cu cresterea nivelului de glicemie din sange.

Cu manunchiul asta de sfaturi la purtator, gasesc ca nu va mai ramane decat sa le puneti in aplicare. Ne vedem peste 40 de ani cu tenul neted si fara urme de riduri. Oare reusim?
 

Tags:
nutritie sanatoasa
kiwi
portocala
pomelo
crema anti-aging
fumat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare