Invinge balonarea

Stim toti ca cea mai eficienta metoda pentru a avea un abdomen sanatos este sa ardem calorii la sala, in antrenamente cardio. Balonarea, pe de alta parte, intervine oricate exercitii ai face. Asa ca aici trebuie sa lucrezi la alimentatie. Invinge balonarea cu o strategie eficienta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

E suficient sa urmezi niste reguli simple, exact cele pe care le voi enumera mai jos. Stai departe de sare. Nu doar din cauza ca sodiul pe care il contine e daunator pentru inima dar te va face sa retii apa si sa te simti balonata. Hidrateaza-te. Daca nu bei suficienta apa, orice picatura va fi retinuta de organism si nu iti va placea cum o sa arati.  

 

Ca sa invingi balonarea poti sa limitezi si numarul alimentelor care te aduc intr-o astfel de stare. Pe lista am pus fasolea, broccoli, perele sau bauturile carbogazoase.

Pentru un abdomen plat ai nevoie de multe fibre. Iti usureaza digestia si previn constipatia si balonarea. Daca nu esti obisnuita sa mananci suficiente fibre incearca sa le introduci, pas cu pas, in dieta ta. Atentie sa nu exagerezi cu ele din prima, avertizeaza expertii Fitsugar.com.

Mananca mai incet. O cauza a balonarii poate fi legata de faptul ca inghiti prea mult aer atunci cand infuleci mancarea. De altfel acesta este si unul dintre motivele pentru care sughiti atat de des. Mananca mai incet si mesteca mancarea atent.

Daca alegi iti schimbi putin meniul vei reusi sa eviti balonarile. Ananasul este renumit pentru calitatile lui de a lupta cu balonarea. Gasiti aici niste retete in care fructul este actor principal.

 

Tags:
Invinge balonarea
balonare
fibre
digestie
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare