Jos cu carbogazoasele

 

De dragul copilului dvs, incercati sa limitati consumul de bauturi carbonatate. Sunteti un model; de urmat pentrui el, iar obiceiurile sanatoase create acum il vor ajuta tot restul vietii.  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Efecte:

Bauturile carbogazoase din comert nu aduc niciun fel de aport nutritional si, in plus, sunt foarte bogate in zaharuri. Obiceiul de a consuma bauturi indulcite (si carbogazoase) duce la aparitia cariilor dentare.  

Bauturile bazate pe cola si, adesea, altele, contin cafeina, de care copiii chiar nu nevoie. In plus, fiecare pahar de suc inclouieste un posibil pahar cu lapte, care pentru copil este o sursa importanta de calciu.  

Un studiu recent arata ca unul din opt copii de varsta prescolara care consuma 250 ml de suc carbonatat (deci nu cu 100 pulpa de fruct) beau mai putin de cei 4-500 ml de lapte recomandat zilnic pentru varsta lor.  

Cu cat incep mai de mici sa consume bauturi carbogazoase, cu atat mai mult vor mari cantitatile in adolescenta si mai tarziu. Bauturile carbogazose au fost corelate cu cresterea exagerata in greutate si alte probleme la fel de grave.   

Sfaturi:

Alfel, majoritatea copiilor se da in vant dupa aceste bauturi si e foarte greu de luptat impotriva curentului.

 

- Nu serviti bauturi carbonatate bebelusilor si copiilor mici

- Celor mai mari limitati-le consumul, transformand aceasta bautura intr-una ocazionala. Nu o interziceti daca vedeti ca fiului sau fiicei dvs ii place, deoarece va veti confrunta cu fenomenul fructului oprit. Mai mult, cand va avea ocazia (iar asta e inevitabil), va consuma mult peste limite.  
 

Tags:
bauturi carbogazoase
parinti
copii
educatie
exemplu
carbonatate
dioxid de carbon
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare