Jurnal de slabuta wannabe

Blog 18.01.2011 dietetik

Am ajuns la 15-20 kg in plus. Nici macar nu stiu cum. Oare am fost bolnava? Nu, sau daca inconstienta poate fi numita boala, atunci da. Am fost bolnava.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

As mai putea da vina si pe stress, situatii incomode din viata mea de zi cu zi sau poate pe despartiri urate.

 

Dar nu o voi face pentru ca imi e rusine, fata de mine si fata de voi. Daca tot vin si va insir aici pataniile mele legate de kilograme in plus, macar sa fiu sincera. Gata cu scuzele.

 

Am 26 de ani si un surplus de 20 de kg. Si aici ma voi sfatui cu voi, despre cum sa facem sa lasam atat kg-le cat si frustrarile undeva in urma. Nu sunt nutritionist, sau vreun specialist in domeniu. Nici pe departe.
 
Sunt aici ca sa adun sfaturi, ca sa va povestesc cum decurge drumul meu spre fericire, adica spre kg-le in minus si in primul rand ca sa imi exteriorizez sentimentele legate de acest subiect. Un om destept m-a sfatuit sa nu tin niciodata gandurile negative ascunse, se vor transforma in frustrari.
 
Asa ca bine ati venit in jurnalul meu, un jurnal de slabuta wannabe! Mai pun de un ceai verde si pregatesc prima poveste: chinul mersului la sala.
 
Ne citim data viitoare.
 
Cu drag,
 
Egreta 
 
Ps: voi va simtiti confortabil in pielea voastra? Eu tocmai am recunoscut ca nu.
 
Tags:
dieta eficienta
regim de viata sanatos
scapa de kilogramele in plus
ceai verde
fitness
jurnal
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
6 Comentarii
  • alex
    1. alex 19.01.2011 10:20

    Probabil ca nu asta e mentalitatea pe care o gasesti in tine in fiecare dimineata, pentru ca, altfel, ai fi castigat deja razboiul cu kilogramele. Totusi, ca sa te incurajez, trebuie sa-ti spun, daca nu cumva o stii deja, ca sportul este principalul inamic al kilogramelor in plus. Ba, mai mult, nici macar nu trebuie sa te apuci de sala sau de alergat pentru a slabi, asa ca, "daca vrei, poti". Cunosc oameni care au slabit 30 de kilograme mergand, timp de 6 luni, cate 5 kilometri pe zi, (MERGAND)! E cea mai simpla metoda, doar ca trebuie sa o incluzi in programul tau zilnic si sa te tii de ea. Cunosc oameni care au slabit doar schimbandu-si alimentatia. Este la fel de simplu, pentru ca schimbandu-i corpului tau modul de viata, el te va rasplati, consumand cu mai multa putere caloriile pe care i le oferi. Si, evident, probabil ca si tu cunosti oameni care au slabit zeci de kilograme facand sport, care e cea mai sanatoasa si recomandata varianta. 1)Aseaza-te linistita si pune pe hartie excesele pe care le faci si redu-le! Alcool, mancare, munca sau orice iti poate deregla organismul. 2)Seteaza-ti o dieta diversificata, astfel incat corpul tau sa primeasca destule vitamine, insa nu un surplus pe care sa fie obligat sa-l depuna. 3)Apuca-te de sport! Sunt sigur ca ai prietene care merg deja la sala si nu ar zice nu unei partenere. 1,2,3,4! Fii mai pozitiva:) Multumeste-ti ca nu sunt 30 de kg si propune-ti ca poimaine sa fie 18! Succes!

  • Maria
    2. Maria 19.01.2011 11:34

    Sunt multe motivele care ti-au adus kilogramele in plus dar daca deja ai constientizat acst lucru esti pe drum cel bun. Din experienta personala it pot spune ca se poate sa reusesti. Eu nu am avut niciodata 20 kg peste dar am avut 7-8. De a 54 kg in liceu, sportiva, la sfarsitul facultatii ajunsesem la 62. Motivul incheiasem cu sportul de performanta, faceam miscare da nu la intensitatea sifrecventa dinainte dar imi pastrasem acelasi regim alimentar. La kg se adaugasera si crize de stomac. Intr-o zi am luat taurul de coarne si dupa cateva luni de "dai si lupta" m-a stabilizat la 54 de kg. Metodele au fost simple: am schimbat total regimul alimentar renuntand complet la prajeli si paine (spre disperarea mamei mele care si acum dupa 12 ani ma acuza ca nu-mi mai place mancarea ei de cate ori merg la ea si ii sabotez meniul :), am inceput sa merg oriunde puteam pe jos renuntand la autobuz, masina, tramvai si reland serile de alergare, in jr de 30-50 minute. Azi sunt dupa o sarcina in care am luat 17 kg si am dat 9 in spital si inca 4 in prima luna dupa nastere. Urmatoarele 11 luni m-a chinit cu toate metodele sa slabesc cu rezultate minime si in vara, cand deja ma saturasem de cele 4 kg care nu ma plecau am slabit fara efort. Organisum nu era pregatit sa "renunte" la caloriile puse deoparte pentru bebe dar acu totul e ok. Nu m-am culcat pe-o ureche mi-am luat banda de alergat si prestez de 3 ori pe saptamana, merg pe jos, am grija la alimentatie. Cu efort si cunoasterea organismlui se poate!

  • Egreta
    3. Egreta 19.01.2011 12:13

    @Alex @Maria + celor care au dat like: ce primire calduroasa si cate incurajari! Asta ma face sa continui si lupta si scrisul! Zilele astea va povestesc cum a fost la sala.

  • Cerasela
    4. Cerasela 19.01.2011 13:57

    Egretaaa ! Mult succes ! Vei reusi cu siguranta !

  • alina
    5. alina 20.01.2011 09:50

    of,doamne,kilogramele astea....si eu am pus cam multe...acum e asa greu de scapat de ele.de la aerobic am o febra musculara de nu pot sa ma inchei la sireturi...dupa un colt de paine calda imi lasa gura apa....iar dupa ceva dulce nu mai spun.dar gata.salata de sfecla e delicioasa,merele coapte la fel,fulgii de ovaz in iaurt dietetic chiar imi plac,pieptul de pui fiert egustos.......ce mai.....am inceput sa ma obisnuiesc.e greu ....cine n-a trecut prin asta sa nu mai faca niciun comentariu.

  • Egreta
    6. Egreta 20.01.2011 12:01

    @alina - sa stii ca nu trebuie sa te torturezi chiar asa, pt ca la un moment dat vei renunta. Creierul norstru nu suporta tortura. Atentie si la produsele "dietetice", de obicei au acelasi aport caloric ca cele normale (mai ales la iaurt). Va scriu intr-un post viitor si despre "regimul" meu. Sunt convinsa ca nu e cel mai cel, dar macar va sheruiesc din experientele mele. Te pupa egreta si te asteapta si la urmatoarele patanii. :)

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare