Lapte si cereale=Celulita!

Din vorba in vorba pe la cafele cu nutritionistii aflu tot felul de tips and tricks care ma fac sa realizez cat de deficient e regimul meu alimentar. Secretul este nu doar sa mananci mancare sanatoasa si sa te indopi cu fructe ci sa si stii cum sa le combini. Altfel rezultatul se traduce printr-un singur cuvant : celulita. Impreuna acum, stiu ca puteti : Ce-lu-li-ta.

Cuvantul e inspaimantator, si sincer ma astept sa fie un nou personaj principal intr-un horror de Stephen King. Totusi il putem anihila.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Stiu cum va repeziti in fiecare dimineata cu lingura in bolul de cereale cu lapte in speranta ca veti pierde ca prin minune colaceii de pe burta. Ei bine, va dezamagesc, mitul s-a spulberat dupa ce  medicii au vazut ca rezultatul obtinut este exact opus celui scontat. Talia de viespe se ingroasa treptat de parca ai manca in fiecare dimineata cate un mic dejun englezesc cu omleta si carnati prajiti. So, lapte cu cereale, no good.

Pe locul 2 la in topul combinatiilor fatale din farfurie e painea cu unt urmata, am aflat cu stupefactie de pepenele galben cu prosciutto. Nu-i de mirare ca dupa atata Prosciutto e Melone consumat ca antreu pe strazile din Bergamo m-am intors acasa in niste pantaloni mult prea stramti.

Ca tot va povestesc de bucataria italiana, nu pot omite criminalele paste cu smantana, aka Pasta alla Carbonara. Delicios, stiu. But so wrong ! Cate procese de constiinta imi faceam dupa ce ma delectam cu o portie, calculand cati kilometri trebuie sa alerg ca sa o dau jos.

„An apple a day, keeps the doctor away” asta imi spunea bunica mea, indesandu-mi sub nas dupa fiecare masa un mar rosu apetisant. Ani mai tarziu aflu ca din perspectiva nutritionala este echivalentul marului pe care i l-a daruit Mastera Albei ca Zapada. Nu mi-a stat in gat, mai rau, a activat ceva enzime ca sa imi dea peste cap digestia.

Dupa multiple experimente pe oameni cu serioase probleme digestive, nutritionistii au gasit luminita de la capatul tunelului. Fructele trebuie consumate la mese separate si doar proaspete.

Din aceeasi gama afla ca si daca mergi la cel mai flamboiant restaurant de fitze pe malul Herastraului, poti sa ii pui linistita in cap ospatarului salata de fructe, daca ti-a pus laolalta banane cu citrice – combinatie iarasi fatala.

Ca sa nu inchei articolul asta intr-un ton pesimist, aflati ca strategia este sa mananci putin din toate si neaparat separat. In caz contrar, incepeti sa calculati cati kilometri trebuie sa alergati ca sa dati jos o salata cu fructe. 

Tags:
lapte
cereale
celulita
mere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Cornelia
    1. Cornelia 05.10.2009 20:57

    cred ca in cele din urma ajungem la jalnicul regim dat de asa-zisii nutritionisti, cu 1000 kcal per zi, o ora de sport minim si vreo doua de dureri de cap...

  • Vizitator
    2. Vizitator 30.10.2009 21:17

    foarte slab articolul. se bazeaza pe considerente personale nu explicati logice, stiintifice. afirmi ca lapte si cereale ingrasa. probabil daca cerealele respective contin zahar. ce nutritionist afirma asta? pe ce studiu se bazeaza? ce fel de cereale? ce fel de lapte? eu de ex mananc numai cereale cu lapte dimineata si sunt slaba. in concluzie foarte lipsit de informatii certificate articolul.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare