Lista neagra a alimentelor care cresc riscul de cancer si diabet

Din cand in cand mai strecori o punga de chipsuri in carucior si te gandesti ca merge si asa. Din cand in cand te mai urci pe cantar si ai emotii in asteptarea verdictului transant.

E bine sa intelegi ca niciodata un regim alimentar dominat de fast-food si dulciuri nu te va ajuta sa ai silueta mult visata. De aceea suntem langa tine si iti sarim in ajutor cu o lista cu 4 alimente pe care sa nu le cumperi niciodata din magazin, oricat de tentante ar fi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sunt 4 alimente procesate pana la refuz, care nu iti ofera nutrientii de care ai nevoie, dar aduc extrem de multe calorii de care, iarasi, nu ai nevoie. Sunt alimente care cresc riscul de diabet, boli de inima si o serie de cancere, asa ca ar fi intelept sa le eviti.

1. Chipsuri

Desi cartofii contin o gramada de nutrienti valorosi, fiber, potasiu si vitamina C, chipsurile nu se incadreaza deloc in grupul alimentelor sanatoase. Ganditi-va putin: daca un cartof normal iti asigura 26% din necesarul zilnic de potasiu, chipsurile asigura doar 10% pentru acelasi numar de calorii – 165.

Aceeasi diferenta de procent se observa si in cazul fibrelor. In timp ce din cartoful normal iei 5 grame de fibre, din chipsuri obtii doar un singur gram. Inca o bila neagra pentru chipsuri e reprezentata de faptul ca aduc un exces de sare in corp, exces care te va face sa retii apa si sa arati dizgratios.

Iti propunem o varianta de chipsuri sanatoase pe care le poti face acasa.



2. Mancare semi-preparata

Desi sunt extrem de la indemana, mancarurile semi-preparate au lacune uriase cand vine vorba de nutrientii pe care ii ofera organismului. Fie ca e vorba despre pizza sau macaroane cu branza, semi-preparatele contin carne procesata, carbohidrati, grasimi saturate si foarte multa sare.

Cate calorii gasiti intr-o portie de paste semi-preparate? 680 si sa nu mai vorbim despre faptul ca in compozitie se regasesc 11 grame de grasimi saturate si 1500 de miligrame de sodiu. Imaginati-va ce inseamna aceste cantitati pentru organismul nostru.

3. Dozele de cafea

Cafeaua bauta in stare pura nu contine calorii si furnizeaza corpului antioxidantii de care are nevoie. Tinand cont de informatiile de mai sus, te gandesti ca ar fi perfect ok sa incerci varianta indulcita pe care o poti gasi pe rafturile magazinelor.

Mare greseala! O doza de cafea cu frisca si lapte iti aduce nu mai putin de 580 de calorii, 14 grame de grasimi saturate si contine extrem de mult zahar. Sugestia noastra e sa eviti cat poti aceste produse si sa incerci sa bei ceai.

4. Margarina

Numerosi nutritionisti au pus de-a lungul anilor margarina pe lista neagra a produselor si in continuare ramane acolo din cauza grasimilor trans pe care le contine. Aceste grasimi cresc nivelul de colesterol rau LDL si in scad pe cel de colesterol bun, ducand astfel la ingrosarea arterelor si cresterea riscului de diabet de tip 2, boli de inima sau atac de cord.  Stai cat de departe poti de margarina pentru ca nu iti aduce nimic bun.

Ce alte alimente ai trece pe lista neagra?
 

Tags:
Lista neagra a alimentelor care cresc riscul de cancer si diabet
alimente rele
diabet
cancer
margarina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare