Macaroane cu branza
Ingrediente:
300 g macaroane
200 ml lapte degresat
O jumatate de ceapa, data pe razatoare
2 linguri faina alba
2 lingurite usturoi maruntit
½ lingurita mustar
Piper negru
200 g branza cheddar low fat (degresata)
O cutie de rosii maruntite cu busuioc
Sare
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Gatiti macaroanele dupa instructiunile de pe ambalaj, strecurati-le si puneti-le deoparte.
Intr-o cratita mare amestecati laptele, ceapa, usturoiul, mustarul, faina, sarea si piperul si lasati sa fiarba, amestecand incontinuu, cam 3-4 minute. Compozitia ar trebuie sa se ingroase pe parcurs.
Apoi adaugati branza si amestecati bine.
Turnati aceasta compozitie peste macaroane si amestecati bine apoi adaugati sosul de rosii cu busuioc.
Intr-un vas pentru cuptor, turnati compozitia cu macaroane si bagati la cuptor pentru aproximativ 35 de minute.
Lasati sa se raceasca inainte sa serviti.
*Puteti sa inlocuiti branza cheddar cu branza mozarela low fat (degresata)
Aceasta reteta este pentru 4 portii. O portie contine: 313 calorii si 11g grasime.
Pofta buna!