Cum scapi de mahmureala rapid

Cea mai buna metoda de a trata mahmureala este sa nu faci rost de una, spun doctorii. Usor de zis, greu de facut, mai ales cand ma simt de parca o turma de elefanti danseaza step pe creierul meu.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mi-am testat des rezistenta la bautura in timpul chefurilor din facultate. Tinute intr-un garaj din Dristor, departe de ochi iscoditori si reci de parinti chefurile aveau doua ingrediente : bautura si muzica. De acolo toate se impleteau cum se nimerea, si deseori se nimerea bine. Mai un flirt, mai un dans, mai o maslina, mai o atentie si continutul paharelor aluneca pe gatlej din inertie.
 

Nici nu mai vreau sa imi amintesc de durerile de cap de a doua zi. Mahmureala ar trebui interzisa prin lege, atat de neplacuta e la casa omului.


Atunci as fi dat orice pentru o pastila anti-mahmureala. Mai scoteam camasa urmand sfaturile prietenului George, care m-a invatat sa ma feresc de mahmureala luand un paracetamol inainte de culcare.

In loc de sfaturi sarcastice am nevoie de unele practice, care sa ma ajute sa nu ma mai simt de parca as fi lins o scrumiera. Ma uit in gradina prietenilor rusi, cu state vechi de plata in ale bauturii si incerc sa ma inspir din experienta slava. Ca sa scape de mahmureala, rusii prefera sucul de castraveti, cu multa sare, sau paine neagra inmuiata in apa. Parca totusi e prea sarat pentru gusturile mele, sa mai cautam.

Specialistii sustin ca ceaiul verde este unul dintre cele mai bune remedii contra starilor date de mahmureala. O alta varianta include zece masline verzi. Zdrobite, micile rotocoale se amesteca cu 30 de grame de zahar si se fierb timp de 10 minute intr-un litru de apa, pe care urmeaza sa il bei in intregime.

Afla cum sa bei ca sa nu pleci pe trei carari

Un mic dejun copios ajuta intotdeauna. Iti fac bine la stomac painea prajita cu miere sau ouale, totul e sa mananci ceva daca poti.


La fel de necesar este sa bei cat mai multa apa, asta pentru ca alcoolul te-a deshidratat.
Apa te scapa de starea de greata. In plus, nu uita sa mananci banane. Bogate in potasiu si magneziu, iti vor ridica nivelul vitaminelor din corp.

Din popor se stie ca dupa o noapte de betie zeama de varza e sfanta. Leacurile moderne sunt si ele foarte eficiente. Orice pastile de aspirina, vitamina C, vitamina B sau cisteina alunga greata si starea de ameteala.

Tips and tricks anti-mahmureala: Asigura-te ca vei si manca daca stii ca vei bea vin, fiindca vinul pe stomacul gol inseamna o calatorie rapida pe autostrada spre mahmureala. Daca mergi in cluburi alterneaza cocktailurile cu pahare de apa rece sau apa minerala cu cuburi de gheata. A doua zi dimineata bea suc de rosii si mananca biscuiti cu miere, aceste lucruri vor ajuta organismul sa metabolizeze mai rapid alcoolul.
 

Tags:
mahmureala
alimente bogate in potasiu
zeama de varza
nutritie sanatoasa
ceai alb
ceai verde
Guns and Roses
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare