Mamaliga cu dovleac la cuptor

Ti-am dat mai demult o reteta de mamaliga dulce cu afine si iti explicam atunci ca biata mamaliga nu trebuie sa fie condamnata sa traiasca pe vecie numai langa branza si smantana. Astazi te tentam cu o idee dulce: mamaliga cu dovleac. 
 
Ingrediente
  • 1 cana de faina 
  • 1 cana de malai 
  • 1 cana de piure de dovleac (dovleac fiert si amestecat cu blenderul)
  • 1 lingura de praf de copt 
  • 3 linguri de zahar brun 
  • jumatate de lingura de scortisoara
  • 2 oua 
  • o treime cana de ulei de masline 
  • o treime cana de lapte 
Incinge cuptorul in timp ce ungi cu putin unt o forma de tarta. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol. Separat, bate bine ouale si adauga piureul de dovleac, uleiul de masline si laptele. 
 
Pune amestecul de ingrediente uscate peste aceasta pasta si amesteca pana devine o compozitie omogena. Toarn-o apoi in forma si tine-o la cuptor pentru 30 de minute. 
 
Tags:
mamaliga
dovleac
cuptor
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare