Mananca ce iubesti, iubeste ce mananci

Si cine zicea ca primavara natura se intoarce la viata, ei bine a mintit. Nu, primavara oamenii devin veseli! Nu ai observat asta? Pentru ca sincer, culeg zambete de pe multe chpuri in drumul meu, zi de zi, spre birou, si vad ca primavara le prieste multora din noi. Se simte o bucurie aparte, un chef de-a iubi. De-a iubi orice din jur, este straniu, si numai primavara poate face asta.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Si daca nimic nu pare sa distruga acest balon rozaliu, in care se transpune fiecare, zic ca pofta de a iubi sa fie impartita in mod egal. Nu ti se pare corect? Sa iubim, de ce nu, si mancarea? Suna straniu!? Ei bine, doctorul Michelle May asta sustine in cartea sa “Eat what you love, love what you eat”(“Mananca ce iubesti, iubeste ce mananci”).

 

Principiile cartii
Numele cartii, face referire la relatia sanatoasa pe care e musai sa o dezvolti cu mancarea. Alegand sa mananci ce-ti place, inveti in timp care sunt alimentele benefice, care nu, si astfel se deprind obiceiuri sanatoase ce pot reprezenta baza unui stil de viata sanatos. Deci, sa recapitulam. Mananc ce-mi place si slabesc? Nu!

 

Pe aceasta idee insista doctorul in cartea sa. Nu poti manca ce-ti face placere si sa ai silueta. Este o combinatie nefericita. Nu se pot obtine rezultate optime de pe urma unei  alimentatii nesanatoase. Iata de ce, doctorul include in cartea sa sfaturi care sa te ajute sa descoperi cand, cum si cat sa mananci, daca vrei sa slabesti, fara sa fie nevoie sa adopti un plan riguros, care te-ar face sa cunosti frustrarile. Pentru ca nu poti sa te abtii de la ce-ti face placere, si sa te minti singur ca-ti place ce vezi in farfurie, stiind de fapt cum sta realitatea.

 

In ce consta reusita acestui plan? Relatia sanatoasa pe care o dezvolti cu mancarea, te scapa de chinul adoptarii unui plan  riguros de mese, dar si a unui program drastic de sport. Moderatia, varietatea si echilibrul te ajuta sa faci toate astea. Gata cu ingurgitatul meselor pe fond de stres, gata cu alegerea gresita a alimentelor! De-acum se vor identifica cauzele stresului. De-acum vei manca numai cand ti-e foame.

 

Alimentele recomandate
Ce trebuie sa mananci? Ce iubesti! Iata care sunt alimentele recomandate de Michelle May: fructele, vegetalele, cerealele integrale, fasolea, nucile, produsele lactate (cu putine grasimi), pestele, carnea slaba, avocado, uleiiul de masline si ciocolata. Daca ar fi sa ma intrebi pe mine ce alimente iubesc din lista de mai sus, ti-as raspunde: pestele, ciocolata, uleiul de masline, fructele si cerealele. Vezi? Se pot gasi alimente sanatoase si pentru tine. Alimente pe care sa le iubesti.

 

Sportul
Si cand vine vorba de sport, vei avea bucuria de a intelege inca o data, ca poti face ce iubesti. Nu tu exercitii grele, epuizante, si asta doar pentru ca ai dat-o in bara cu ajustarea portiilor. Nu trebuie sa te pedepsesti practicand mult sport pentru o greseala comisa. Se vor bifa pe lista exercitii usoare (cardio), ca metoda de eliberare a stresului si prevenirii osteoporozei.

 

Concluzie

Cartea iti intinde o mana de ajutor, in cazul in care ai fost victima dietelor drastice si te-ai lovit de efectul yo-yo, sa redescoperi bucuria de a manca ce iubesti si sa slabesti. Sa inveti ce inseamna sa mananci sanatos si sa faci sport. Sa inveti sa-ti creezi un plan al tau pe care-l vei iubi.

Tags:
Michelle May
iubesti
mancare
slabesti
dieta
dietetic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare