Mancare turceasca de fasole verde

Daca mergeti pe la restaurantele turcesti sau libaneze, incercati musai mancarea de fasole verde, este delicioasa. 

Ingrediente:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

- o punga de 500 grame de fasole verde (congelata sau proaspata);

- 6 linguri de ulei de masline;

- o ceapa mare taiata fin;

- 3 catei de usturoi;

- 3 rosii mari curatate de coaja sau o conserva de rosii in bulion;

- sare si piper dupa gust;

- o jumatate de lingurita de zahar;

- cimbru sau patrunjel.

Mod de preparare:

1. Puneti uleiul la incalzit si rumeniti putin ceapa si usturoiul, nu foarte mult, ca sa nu ne afecteze sanatatea. 

2. Adaugati o lingura de rosii in bulion si fasolea verde. Lasati sa fiarba vreo 8 minute.

3. Puneti restul de rosii in bulion sau rosiile, adaugati zaharul, sarea si piperul plus un pahar de apa. Lasati sa fiarba acoperit o jumatate de ora, pana cand fasolea se inmoaie.

4. La sfarsit puneti cimbru sau patrunjel.

Aceasta mancare este foarte buna si rece.

 

Pofta buna!

Citeste si cum se prepara Ciorba turceasca de linte.

 

Tags:
fasole verde
mancare turceasca
retete turcesti
retete vegetariene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare