Cum sa-ti mentii corpul hidratat iarna

Vara stii ca trebuie sa bei 2 litri si jumatate de lichide pentru ca transpiri abundent din cauza caldurii, dar iarna cum ai putea ajunge sa suferi de deshidratare? Ai fi surprins sa afli ca frigul, vantul si variatiile mari de temperatura au efecte cel putin la fel de puternice ca soarele din anotimpul estival. 

Pe langa hidratarea intregului corp, a mainilor, fetei, a buzelor, dar si a parului, hidratarea din interior este tot atat de importanta. 
 
E clar ca pentru a-ti mentine corpul hidratat ai nevoie sa bei cat mai multa apa. Tine mereu o sticluta la indemana, indiferent unde te-ai afla. Acasa, la serviciu sau la sala, sticla cu apa trebuie sa fie chiar sub ochii tai. Cand te plictisesti de baut apa, taie cateva felii de lamaie sau portocala si deja se vor schimba datele problemei.
 
Bea un pahar de apa imediat dupa trezire pentru ca te ajuta sa elimini toxinele, stimuleaza diureza si limiteaza pofta de mancare. 
 
Pe gerul asta cumplit ce poate fi mai bun decat un ceai? Poate o cana de vin fiert, dar acesta nu-ti hidrateaza suficient organismul. Asadar, cumpara-ti aromele preferate si bea in jur de 3 cani pe zi. Pentru un gust si mai bun, adauga zeama de lamaie sau de portocala. 
 
 
Daca te induri sa sacrifici cateva bunatati din fructiera, fa din mere, pere, gutui sau ce fructe mai ai prin casa un compot delicios. Nu te sfatuim sa adaugi zahar, dar in schimb poti strecura la final un baton de vanilie sau poti presara putina scortisoara.
 
Iarna este anotimpul citricelor, asa ca ar trebui sa profiti de ele. Un kilogram de portocale poate inlocui 1 litru de apa, insa corpul tau se va bucura si de fibre, minerale si vitamine. 
 
Te poti hidrata si cu ajutorul laptelui, care vine la pachet cu vitamine, calciu si alte minerale. Bea dimineata un pahar cu o lingurita de cacao, iar seara cu putina miere. 
 
In anotimpul rece nu trebuie sa-ti lipseasca din meniu supele si ciorbele. Acestea contin apa, care te hidrateaza, dar si vitamine si minerale, din legume, si proteine si carne.
Tags:
corp
hidratare
iarna
apa
compot
ceai
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare