Mierea in dieta

Ideea de a folosi mierea in dieta pare un non-sens. In fapt este chiar posibil si, mai mult decat atat, recomandat. In ciuda aparentelor, mierea are mai putine calorii decat aceeasi cantitate de zahar, avand in plus o capacitate mai mare de indulcire, comparativ cu zaharul rafinat. Nu in ultimul rand proprietatile mierii de albine sunt incontestabile, spre deosebire de zahar care are doar minusuri in ceea ce priveste efectele asupra sanatatii, scrie Cuisine AZ.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O lingura cu miere are 33 de calorii. Aceeasi cantitate de zahar are 40 de calorii, iar o lingura de miere indulceste la fel de bine cum o fac doua linguri de zahar, ceea ce face ca aportul caloric sa fie mult mai mic. Doar acest detaliu si ar fi suficient pentru a folosi mierea in dieta. Dar se cuvine adaugat si faptul ca mierea are capacitatea de a stimula digestia, de a activa circulatia sangelui, fapt care contribuie la mobilizarea depozitelor adipoase, mai ales din zona abdomenului. In plus este un excelent diuretic, fapt care recomanda mierea in dieta.

Calitatile pe care le are mierea variaza in functie de sursa de polen folosita de albine. Mierea de salcam, care este si cea mai dulce, este un calmant general si un adevarat balsam pentru stomac. Mierea poliflora este un excelent tonic general, iar despre mierea de tei se poate spune ca este un adevarat somnifer natural.

In cursul dietelor, care urmaresc pierderea in greutate, mierea nu este contraindicata. Doua lingurite de miere pe zi iti asigura necesarul de zaharuri sanatoase, cu un aport caloric minim. Poate fi folosita in iaurt, in diferite mancaruri si soteuri de legume, carora le da un gust cu totul special. Se poate spune ca mierea face orice dieta mult mai usoara.

In concluzie mierea in dieta nu este nici pe departe un pacat, ci un aliat pretios, dulce si foarte sanatos.

Afla mai multe despre miere de aici.

Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare