Modalitati prin care te detoxifiezi fara sa stii

Toata lumea iti da sfaturi despre cum sa-ti detoxifiezi organismul, ce dieta e cea mai buna in acest sens si ce smoothie minune sa-ti faci in fiecare dimineata. Stii ceva? Poti sa te relaxezi, caci oricum tu iti ajuti organismul sa scape de toxine fara sa stii macar.

Iata cum: 
 
1. Iei micul dejun in fiecare dimineata 
 
Ouale contin cisteina, un amino acid care ajuta la neutralizarea compusilor toxici din organism, in special din ficat, si ajuta la formarea unui compus antioxidant. Pe langa omleta, pe masa mai ai si citrice, care sunt pline de antioxidanti. Daca iti lipsesc, pune-ti o felie de lamaie in ceai si cateva de portocala pe farfuria cu ouale si ti-ai asigurat o portie buna de enzime si de glutanion, care lupta impotriva cancerului. 
 
2. Folosesti inulina la gatit 
 
Prazul, ceapa si usturoiul sunt toate surse de inulina, un probiotic care intareste sistemul imunitar si care ajuta organismul sa elimine toxinele. 
 
3. Adaugi intotdeauna conopida, varza si varza Collard in mancaruri 
 
Legumele crucifere precum broccoli, conopida, varza, rucola si kale sunt pline de fibre te ajuta sa elimini toxinele. In plus, previn cancerul. 
 
 
4. Mananci supe 
 
Supele de linte si de fasole iti furnizeaza o cantitate importanta de zinc, care ajuta digestia si ficatul sa functioneze bine. 
 
5. Bei smoothie-uri cu iaurt
 
Culturile de probiotice, cum ar fi cele din iaurt grecesc, asigura sanatatea intestinelor tale. Pentru ca organismul tau sa elimine toxinele in mod natural, sanatatea intestinelor este foarte importanta. 
 
6. Folosesti fulgi de ovaz in mancaruri 
 
Bogati in antioxidanti si in fibre solubile, fulgii de ovaz imbunatatesc functiile sistemului imunitar, ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor si elimina toxinele din intestin. 
Tags:
toxine
detoxifiere
fibre
oua
citrice
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare