Multe dintre bucatariile de la job sunt mai murdare decat toaletele

Tu unde mananci la birou? Iesi la pranz, ai o cantina sau mergi la bucataria firmei? Daca optezi pentru ultima varianta, ar trebui sa afli datele unui studiu care mi-a ridicat multe semne de intrebare si mi-a starnit repulsie. Multe dintre bucatariile de la job sunt mai murdare decat toaletele.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Aici se pot gasi concentratii periculos de mari de bacterii coliforme – mai exact bacteriile prezente in fecale -care pot declansa maladii gastrointestinale.

Acelasi studiu arata ca peste un sfert din blaturile din jurul chiuvetelor depasesc de patru ori concentratia maxima admisa de bacterii coliforme.

 

 

Bacteriile se mai gasesc si pe manerele si interioarele frigiderelor din bucatariile de la job. 30% dintre cuptoarele cu microunde sunt contaminate la randul lor. Daca tot suntem la capitolul manerelor aflati ca nici bautorii de ceai nu sunt scutiti de pericole.

Peste 40% dintre manerele ibricelor din aceste bucatarii sunt contaminate cu concentratii de bacterii mai mari decat cele prezente pe usile de la toalete.

Dupa ce au fost cercetate 70 de bucatarii din firme de renume, cei de la Initial Washroom Hygiene, au aratat ca 75% din totalul suprafetelor din bucatariile de la locul de munca sunt acoperite cu mai multe bacterii decat cosul sanitar dintr-o toaleta.

Alte studii arata ca e nevoie de o singura persoana sa contamineze jumatate din totalul suprafetelor dintr-un birou, prin atingere, pana la pauza de pranz.

Asadar, aveti grija unde mancati. Multe dintre bucatariile de la job sunt mai murdare decat toaletele.

 

Tags:
Multe dintre bucatariile de la job sunt mai murdare decat toaletele
bacterii
toaleta
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare