Multiplele beneficii ale scortisoarei

Mirosul de scortisoara te duce imediat cu gandul ceai, vin fiert, prajituri si sarbatori petrecute cu cei dragi. De acum te vei bucura inzecit de acestea, pentru ca vei afla imediat ce beneficii surprinzatoare are acest condiment aromat. 

Accelereaza metabolismul 
 
Scortisoara este condimentul perfect pe care il poate folosi o persoana care vrea sa slabeasca. O jumatate de lingurita adaugata in mancare va accelera metabolismul, ceea ce va duce la arderea mai rapida a celulelor adipoase. In plus, iti confera rapid o senzatie de satietate si reduce pofta de mancare.
 
Creste capacitatea cerebrala 
 
Tine pe biroul tau un baton de scortisoara si miroase-l ori de cate ori iti piere cheful de lucru sau inspiratia. Numai mirosul acesteia iti creste puterea de concentrare si de memorare, asa ca poti chiar sa-ti incepi ziua cu o cafea in care ai presarat putin praf magic. 
 
Previne diabetul si bolile cardiace 
 
Scortisoara poate contribui la prevenirea bolilor de inima si a diabetului de tip 2, gratie efectului asupra glucozei din sange. Un stidiu realizat pe persoane diabetice, care au primit zilnic cate un sfert de lingurita de scortisoara, timp de 40 de zile, a demonstrat ca nivelele colesterolului rau si trigliceridelor erau mult mai mici. Asta inseamna ca inima ta va fi protejata de afectiuni precum infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral.
 
 
Previne cancerul 
 
Scortisoara inhiba actiunea unor enzime care contribuie la inmultirea celulelor si poate preveni dezvoltarea celulelor canceroase de leucemie sau limfom.
 
Calmant 
 
Condimentul aromat poate fi folosit cu succes, sub forma de ceai, in tratarea durerii, caci contribuie la relaxarea muschilor. Scapi astfel de migrene, dureri menstruale, de masea sau alte dureri usoare. 
 
Imbunatateste circulatia 
 
Daca ai probleme cu circulatia, apeleaza cu incredere la scortisoara. Aceasta subtiaza sangele, ceea ce inseamna ca toate organele vor fi mai bine oxigenate si irigate. 
 
Ajuta digestia 
 
Pune scortisoara in ceaiul pe care il bei zilnic si aceasta va descompune grasimile pe care le mananci in timpul mesei
 
Respiratie proaspata 
 
Anumite substante din scortisoara distrug bacteriile din cavitatea bucala si te scapa astfel de respiratia urat mirositoare. Pastreaza mereu la indemana cateva bucati dintr-un baton si mesteca-le sau tine-le in gura. 
 
Te fereste de infectii ale vezicii urinare
 
Scortisoara omoara bacteriile si ciupercile, deci tine la distanta de tine infectiile urinare. De asemenea, este un diuretic natural. 
 
Pansament pentru stomac 
 
Daca ai probleme cu stomacul, cu gazele in principal, sau chiar poate suferi de ulcer, scortisoara te poate ajuta, daca o combini cu mierea.
 
Tags:
scortisoara
beneficii
sanatate
corp
slabit
ceai
vin
iarna
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare