Munca in cantitati mari duce la depresie

Munca dauneaza grav sanatatii. Sa nu spuneti ca nu v-am zis. Evident, e vorba despre munca in exces. Studii efectuate pe persoane care muncesc mai mult de 11 ore pe zi, arata ca acestea au un risc mai mare de a suferi o depresie grava decat cele care muncesc sapte ore pe zi.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Au fost puse sub lupa si observate cu atentie 2000 de persoane cu varste intre 35 si 55 de ani. Dupa 6 ani de monitorizare, specialistii au tras linie si sub ea au scris concluziile.

Riscul de depresie clinica creste cu pana la 2,5 ori mai mult in cazul functionarilor care lucreaza cel putin 11 ore pe zi.

Nu stiu voi cum sunteti, dar mie unul din cinci prieteni mi se plange de depresie. Exista insa secrete care ne pot feri de afectiunea asta gaunoasa.

Primul si cel mai rapid, dar nu neaparat recomandat din prima incercare, este remediul medicamentos. Nu va aruncati in anti-depresive, se iau in cazuri grave, nu dupa ureche. Intotdeauna mergeti la pshiholog!

Cresterea alarmanta a cazurilor de depresie a fost asociata cu scaderea aportului de Omega 3 din surse naturale, in paralel cu cresterea cantitatilor de Omega 6, ca urmare a faptului ca aceasta se gaseste in seminte, cereale si uleiuri vegetale, alimente mult mai des consumate comparativ cu pestele. Proportia ideala intre cei doi acizi grasi trebuie sa fie de 1 la 4. Asadar, atacati pestele sau uleiul extras din nuca de cocos. Aveti nevoie de ceva care sa va creasca nivelul de serotonina.

Daca tot suntem la categoria asta, aveti grija cu cafeaua – specialistii sustin ca excesul de cofeina reduce nivelul de serotonina din corp.

Sa stiti ca viitorul nu suna deloc bine. Datele arata ca depresia va deveni, peste 9 ani, a doua cea mai grava boala de pe planeta. Asa ca nu mai munciti atat de mult!

Tags:
Munca in cantitati mari duce la depresie
stres
cafea
depresie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare