Nu te imbolnavi la birou!

Parca suntem dusi cu pluta cand vine vorba de job. Nesiguranta zilei de maine ne pune sa alergam ca un hamster intr-o rotita si ajungem sa muncim peste program, in week-end, cu noaptea-n cap, doar-doar ne observa si ne apreciaza seful competentele. O astfel de rutina afecteaza sanatatea si cum boala te face neproductiv e cazul sa iei masuri de siguranta. Nu te imbolnavi la birou! Usor de spus, greu de facut dar daca urmezi sfaturile noastre vei reusi cu brio.

Iata trucurile care iti vor da energie, te vor ajuta sa faci fata unui rimt alert si sa iti pastrezi creativitatea. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu urca niciodata cu liftul
 
E mult mai sanatos si deseori ajungi mai rapid la biroul tau daca mergi pe scari. Pe de-o parte nu te sufoci in marea de costume corporatiste care inunda liftul in negrul impus de conduita vestimentara. Pe de alta ai o multime de beneficii pentru sanatate : te mentii activ, arzi calorii si pui metabolismul la treaba. Ti se pare inutil? Afla ca studiile au demonstrat ca mersul pe scari reduce riscul declansarii diabetului de tip 2.
 
Hidrateaza-te
 
Este unul dintre cele mai usoare trucuri prin care iti poti mentine sanatatea. De fiecare data cand te ridici de la birou incearca sa umpli paharul si sa bei. Hidratarea te ajuta sa slabesti si iti mentine mintea limpede. In plus, apa te ajuta sa te trezesti daca bei un pahar imediat ce te-ai ridicat din pat.
 
Ia o pauza
 
Nu te imbolnavesti la birou daca reusesti sa iti rupi cateva minute si iti iei o pauza. Ai nevoie de una atunci cand simti ca lucrurile te coplesesc. Bea un ceai sau plimba-te putin si nu mai sta cu ochii in calculator. E important sa pui timpul tau cu tine in lista de prioritati. Poti chiar sa faci putin stretching la birou. S-ar putea sa te priveasca bizar colegii la inceput dar merita sa le induri privirile mirate pentru relaxarea care te va cuprinde ulterior.
 
Nu manca toata ziua la cantina
 
 
Ca sa nu te imbolnavesti la job ar fi ideal sa iti iei si pachet de acasa. Este una din cele mai bune metode de control a portiilor si a alimentelor din pe care le mananci. Nu uita sa strecori si niste gustari sanatoase in pachet. Stii doar ca sunt dese momentele in care iti vine sa rontai pe fond de stres si atunci ataci fara mila punga de chipsuri si apoi te lamentezi ca te-ai ingrasat.
 
Mai multe sfaturi gasiti aici.

 

 

Tags:
Nu te imbolnavi la birou
mancare la birou
gustare sanatoasa
hidratare
stres la birou
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare