O luna fara pic de zahar

Blog 03.02.2014 Andreea Pietrosel
Am fost ieri la squash si nu mi-a placut ce-am vazut in oglinda. Ok, e drept ca anul asta este despre acceptare si iertare, insa m-am cam lenevit in ultima vreme si se vede. Am slabit kilogramul luat in preajma Craciunului, insa sunt departe de cele 15 kg pe care ar trebui sa le dau jos pana la nunta proprie, sau hai, pana la honeymoon :D

M-am tot gandit care sa fie strategia mea pentru luna februarie, o luna scurta, dar destul de grea din punct de vedere psihic, asa ca o iau domol. Daca in decembrie am mancat cate ceva dulce in fiecare zi (sorry!), iar in ianuarie am redus la de 2-3 sweets pe saptamana, am hotarat ca februarie sa fie sugar-free. Imi doresc ca martie sa fie luna mea de detox, e si favorita mea piata-wise, ca incep sa apara primele legume de solar si verziturile de padure, dar despre asta intr-un alt episod.

Tea cauta magazine cu haine XXL, ajut-o sa le gaseasca!
 
Sa ne intoarcem, asadar, la februarie, cu care am de gand sa fiu necrutatoare. Nu zic sa ma frustrez intr-ale “trisatului”, ci pur si simplu sa imi permit doar rasfaturi fara zahar.
 
Am de gand sa ma rasplatesc cu o mare pasiune recenta pentru fructele de mare, deci cred ca sunt dispusa sa incerc din tot sufletul. Iar cum nu am de gand sa serbez Dragobete sau Valentine’s Day, as putea sa trec usor peste luna cea mai scurta din an. Altii si-au propus #100happydays, eu imi propun 25 de zile fara zahar – n-o fi chiar asa o tragedie?! Sa-i zicem #sugarfreefebruary
 

Cand zic fara zahar, includ aici mierea si chiar si indulcitorul meu favorit, xylitolul. Voi lasa ocazionalele fructe la gustarea dimineata – am o noua obsesie pentru rodii, mi-e dor de ananas si tocmai mi-am cumparat un grapefruit, fructul cel mai ignorat de mine in ultimul an, si nu stiu de ce.
 

E naiv din partea noastra sa credem ca, daca am renuntat la dulciuri, aportul de zahar dispare complet din meniul nostru zilnic. Cristalele de zahar au tehnici de inflitrare demne de un agent CIA. Am descoperit cateva dintre ele. Afla cum mananci zahar intreaga zi fara sa stii!

Hai sa vedem cat o sa se vada si pe cantar – be kind&sweet to me! Spor(t) in toate sa avem!
 
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
O luna fara pic de zahar
zahar
redu zaharul din alimentatie
Tea Slabeste
100 happy days
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare