Obezitatea, boala contagioasa?

Afectiuni 23.09.2010 Otilia Ignat

.

 Obezitatea este o boala virala care se transmite de la om la om, ca orice alta infectie. Boala, denumita "infectobesity" (infectarea cu obezitate),  este povocata de un adenovirus.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Cercetatorii, care au ajuns la aceste concluzii uluitoare, sustin ca patru din cinci copii infectati cu acest adenovirus al obezitatii sunt supraponderali.

 

Primele date si concluzii ale studiului au fost publicate de cotidianul britanic The Independent  si se poate spune ca au facut valva. O legatura intre o posibila cauza virala si obezitate exista inca din anii ’80, iar studiile recente nu fac decat sa aduca argumente in favoarea acestei teori. 

 

Cercetarile recente au aratat ca agentul responsabil este un tip de adenovirus, din clasa celor care provoaca o banala raceala. Din cei peste 50 de adenovirusuri despre care se stie ca pot infecta oameni, unul singur, respectiv adenovirusul 36, a fost direct asociat cu obezitatea umana. Virusul a fost identificat la mai mult de 20% din cei supraponderali, iar  4 din 5 copii infectari cu adenovirusul 36 erau obezi si cantareau in medie cu 25 de kilograme mai mult decat cei care nu erau infectati.

 

Studiile de laborator arata ca virusul se instaleaza in celulele adipoase incomplet dezvoltate, facandu-le sa se inmulteasca si sa creasca mai repede. Virusul obezitatii ar putea explica de ce familii intregi sufera de aceasta afectiune.

 

Pasul urmator este aceala de a identifica o cale prin care sa fie realizat vaccin, care sa te fereasca de obezitate.


Tags:
infectobesity
infectarea cu obezitate
celule adipoase
viata sanatoasa
adenovirus
virus
raceala
crestere in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • dorina
    1. dorina 10.12.2012 19:07

    O prostie mai mare nu am citit. Cunosc familii in care un membru este gras si restul slabi... Fermoar la gura, mancare sanatoasa, sport, somn 8 ore, fara dulciuri, paine, mezeluri, grasimi si aditivi alimentari!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare