Orez cu morcovi, ghimbir si ciuperci

Pilaful cu morcovi si ciuperci este o reteta lejera, potrivita pentru orice anotimp. Merge servit ca garnitura, dar si ca fel principal, daca il combinam cu o salata verde. 
 
Ingrediente:
- 4 morcovi;
- 2 ardei grasi;
- 1 cutie ciuperci sau ce alte ciuperci va plac;
- 5 linguri ulei;
- 2 cepe;
- 300 grame orez;
- 1 legatura patrunjel;
- putin ghimbir.
 
Mod de preparare:
Mai intai, tocati marunt morcovii, ardeii si ceapa, puneti-le pe toate la calit in uleiul de masline, nu foarte mult ca sa nu se transforme in grasimi nesanatoase. Adaugati ghimbirul tocat marunt, aproape facut pasta, dupa care putina apa si sare. Lasati sa mai fiarba, pana cand incep sa se inmoaie. Adaugati 2-3 cani de apa si ciupercile. Separat fierbeti orezul, iar cand este aproape gata, adaugati-l peste combinatia din tigaie. Nu-l lasati sa se inmoaie.La sfarsit puneti patrunjel tocat sau ce alte ierburi va mai plac.
 
 
Pofta buna!
Tags:
orez cu ghimbir
orez retete
orez cu ciuperci
orez cu morcovi
orez fiert
retete fara carne
retete vegetariene
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare