Organisme modificate genetic - spaima romanilor

Ati consuma produse alimentare care contin organisme modificate genetic? 74% dintre romanic spun ca, daca ar fi in cunostinta de cauza ar refuza. Organismele modificate genetic sunt spaima romanilor?

Din studiu reiese ca da. Analiza comandata de Greenpeace arata ca 76% dintre cei afla?i in cunostinta de cauza, considera ca Guvernul trebuie sa interzica introducerea culturilor de OMG pe teritoriul României, iar 74% considera ca introducerea acestor culturi in tara va pune in pericol atat sanatatea populatie cat si mediul natural.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In prezent doar o treime dintre romani considera ca sunt bine informati in privinta OMG-urilor, iar 65% declara ca sunt slab informati.

      

Pentru cei care nu stiu, organismul modificat genetic este un organism al carui material genetic a fost alterat folosit tehnici de inginerie genetica. Mai exact izolarea segmentelor ADN de la o fiinta vie (virusuri, bacterii, plante, animale si inclusiv om) pentru a le introduce in materialul ereditar al alteia.
Cel mai puternic refuz de a consuma organisme modificate genetic se inregistreaza in Moldova – 81%. Pe de alta parte in Dobrogea este sustinuta cel mai puternic interzicerea cultivarii acestora si posibilitatea ca OMG sa dauneze sanatatii si mediului.

WikiLeaks a dezvaluit luna trecuta ca ministrul Agriculturii este un sustinator infocat al organismelor modificate genetic. De altfel, Valeriu Tabara chiar a afirmat ca incepand de anul viitor am putea avea OMG-uri chiar in farfuriile noastre.

Studiile sunt contradictorii. Pe de o parte sunt cele care afirma ca OMG-urile ar putea rezolva problema foametei din Lumea a Treia, recoltele nu ar mai fi amenin?ate de d?un?tori, nu ar mai avea nevoie de pesticide, iar agricultorii ar avea profituri mari.

De cealalt? parte sunt cei realisti care recunosc ca nu se stie ce efect vor avea OMG-urile asupra sanatatii oamenilor si a ecosistemelor.
Voi in ce tabara sunteti ? Sunt organismele modificate genetic spaima romanilor sau nu?

Tags:
organisme modificate genetic - spaima romanilor
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Barbatii au temeri in pat Experiente

    Barbatii au temeri in pat

    08.11.2014

    Te temi ca nu esti proaspat epilata sau ca nu te-ai spalat pe dinti decat in urma cu 3 ore ? Relaxeaza-te! Barbatii au adevarate temeri in pat. Studiile arata ca isi fac chiar mai multe griji decat...

    mai mult
  • Top 5 pasi spre silueta Alimentatie

    Top 5 pasi spre silueta

    30.10.2014

    Victoriile mari se ating prin pasi multi si mici. Diavolul sta in detalii care incearca sa te abata de la drumul spre greutatea ideala. Pentru ca e important sa ai un inceput in forta, am facut top...

    mai mult
  • Halloween in farfurie Experiente

    Halloween in farfurie

    28.10.2014

    Nu va mai plangeti atat! Adoptam sarbatori din State, asta e. In loc sa ne intrebam de ce, mai bine ne bucuram ca avem inca un motiv de petrecere. Halloween-ul e despre costume, despre spirite si...

    mai mult
  • Pune metabolismul la treaba Experiente

    Pune metabolismul la treaba

    27.10.2014

    Un metabolism lenes nu este cel mai bun aliat al siluetei. El este influentat atat de comportamentul de zi cu zi, dar si ceea de ceea ce manancam. Asadar de noi depinde sa punem metabolismul la...

    mai mult
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • silviu
    1. silviu 29.05.2011 09:12

    normal ca sunt periculoase alimentele modificate genetic.ministrul agriculturii e sustinator pentru ca noi mai avem putin si ajungem cabaii europei si pt ca sunt interese politice.deja mancam tot felul de legume radiate si injectate cu tot felul de chimicale care ne fac rau

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare