Otetul de orez: 8 beneficii uimitoare pentru sanatate

Otetul de orez nu este un aliment foarte des utilizat in bucataria romaneasca, ci mai degraba in cea asiatica. Din fericire, in ultima vreme, din ce in ce mai multe magazine cu produse naturiste si supermarketuri comercializeaza acest produs si putem sa beneficiem, asadar, de minunatele lui proprietati pentru sanatate.
 
Datorita faptului ca este foarte putin acid, otetul de orez nu este potrivit pentru prepararea muraturilor, el trebuie folosit mai degraba pentru a da aroma mancarurilor si salatelor. In tarile asiatice, el este folosit mai ales la prepararea orezului pentru sushi, dar si in sosurile dulci-acrisoare.
 
Ce beneficii are otetul de orez?
 
1. Imbunatateste digestia
 
Acidul acetic din otetul de orez imbunatateste digestia si ajuta organismul sa ia mai multi nutrienti (e.g. calciu, potasiu) din alimentele pe care le consumam.

2. Protejeaza ficatul
 
Mai multe studii au aratat ca otetul de orez mentine ficatul sanatos si il protejeaza de tumori si alte afectiuni.
 
3. Intareste imunitatea
 
Datorita continutului de aminoacizi, consumul constant de otet de mere ajuta la cresterea imunitatii. De asemenea, inlatura efectul radicalilor liberi asupra celulelor.
 
4. Mentine inima sanatoasa
 
Pentru ca ajuta la scaderea colesterolului si a presiunii sangelui, mentinand in acest fel vasele de sange sanatoase, consumul de otet de mere imbunatateste sanatatea inimii. De asemenea, nu e de neglijat nici faptul ca otetul de mere regleaza nivelul de glucoza din sange.
 
5. Ajuta la pierderea in greutate
 
Daca vrei sa slabesti, atunci ar trebui sa te gandesti sa introduci in dieta ta otetul de orez. Acesta nu are calorii si contribuie semnificativ la arderea grasimilor.
 
 
6. Tonifiaza si da stralucire tenului
 
Amesteca o lingurita de lingurita de orez cu 6 lingurite de apa si cateva picaturi de arbore de ceai verde. Aplica acest amestec in fiecare zi pe fata cu o discheta demachianta si tenul tau va fi mai stralucitor si mai tonifiat.
 
7. Are proprietati anti-bacteriene
 
Otetul de orez ajuta la distrugerea bacteriilor periculoase pentru stomac si intestine, mai multe studii au aratat ca acesta este eficient in tratamentul salmonellei.
 
8. Are proprietati anti-imbatranire
 
Japonezii considera ca otetul de mere in combinatie cu ou sau miere ii face mai puternici si ii ajuta sa imbatraneasca mai lent. 
 
Cum se prepara remediul anti-imbatranire cu otet si ou?
 
Pune un ou cu tot cu coaja intr-o cana cu otet de orez si lasa-l pentru cateva zile, pana cand coaja se dizolva. La sfarsitul a 6-7 zile, singura parte nedizolvata ramane membrana de sub coaja oului. Aceasta se sparge si se amesteca oul cu otetul de orez. Se pune cate o jumatate de lingurita din aceasta bautura intr-un pahar de apa calda si se bea acest amestec de 3 ori pe zi. Japonezii cred ca aceasta bautura ii fereste de boli si ii ajuta sa traiasca mai mult.
 
 
 
Tags:
otet de orez
beneficii sanatate otet de orez
otet de orez cu ou
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Fantana Mariana
    1. Fantana Mariana 17.01.2017 12:06

    La articolul privind 8 beneficii ale otetului din orez, ,va referiti prin editare cand la otetul de orez cand la otetul din mere. Pentru prostii care citesc articolele vostre copiate, de la un produs la altul, e tot una. Va bateti joc de oameni? Daca faceti un articol iar cititorii interesati pierd timpul sa-l citeasca ,macar fiti ateti la ce va referiti.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare