Pana la ce ora faceti plaja?

Cand mergem la mare numai la perioada in care e total interzis sa stam la soare nu ne gandim. In dorinta de a profita cat mai mult de concediu, ignoram total avertismentele dermatologilor legate de expunerea la soare. Pana la ce ora faceti plaja? Pana la ce ora credeti ca e ok sa faceti plaja?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Va spunem noi, citand dermatologii : pana la ora 9 dimineata. Pentru a constientiza cat mai mult oamenii cu privire la pericolele expunerii la soare, Societatea Romana de Dermatologie, in parteneriat cu Academia Europeana de Dermatologie si Venerologie, va demara, in aceasta vara, pe litoral, o ampla campanie de informare in ceea ce priveste depistarea melanomului si prevenirea cancerului cutanat.

O singura campanie desfasurata in Delta Dunarii a dus la depistarea a sase cazuri de cancer de piele, unul de san si a altor leziuni precanceroase, dupa consultarea a 150 de persoane din respectiva zona

Medicii atrag atentia ca pielea trebuie protejata indiferent daca are sau nu alunite. La mare suntem expusi cel mai mult, dar protectia pielii nu trebuie ignorata nici in oras, cand ne plimbam prin soare arzator.

 

Folositi crema de plaja

 

Dermatologii sustin ca in primele trei zile de plaja este recomandata o crema de protectie 50 plus, iar apoi, pentru o bronzare rapida, este cea cu factor de protectie 25. Sub nici o forma nu folositi crema de plaja expirata.

.

Campanie de prevenire a melanomului pe litoral

 
Daca sunteti la mare puteti apela la medicii dermatologi care vor oferi consultatii gratuit celor aflati pe litoral. Ii veti gasi in statiunile Mamaia, Eforie Nord si Neptun. Campania "Pune stop cancerului de piele! Informeaza-te!" se va desfasura simultan in statiunile enumerate in perioadele 28-30 iunie,12-14 iulie si 9-11 august, intre orele 8.00 ?i 17:30.

Pana la ce ora veti face plaja de acum inainte?

 

Tags:
Pana la ce ora faceti plaja?
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare