Parti ale corpului care sunt cel mai des accidentate la sala

Te intrebi cu ce te ajuta daca stii ce parti ale corpului sunt cel mai des accidentate? Pe langa faptul ca le vei putea menaja, vei sti si ce sa faci daca te-ai accidentat in aceste zone, in timpul antrenamentelor. 

Genunchii 

 
Durerile de genunchi au mai multe cauze, printre care schimbarile bruste in timpul antrenamentului, atunci cand muschii coapsei nu sunt dezvoltati sau cartilajul genunchiului este uzat.
 
Ca sa te vindeci de durerea de genunchi, fa exercitii de stretching cvadricepsi si bicepsi femurali, aplica gheata pe zona si ia o pauza de relaxare.
 
In plus, ca sa te feresti de asa ceva pe viitor, evita fandarile de lunga durata si in profunzime, joggingul pe teren accidentat sau pe o suprafata moale si extensiile pe un picior cu greutati mari. Ce poti sa faci? Sa combini exercitiile de intesitate mai mica, ca jogging-ul sau arobic-ul, cu cele de intensitate mai mare.  
 

Spatele 

 
Durerile de spate apar din cauza incalzirii neadecvate (sau lipsa ei), lipsa tehnicii in efectuarea exercitiilor, dar mai ales in privinta ridicarilor de greutati. Ca sa scapi de acele dureri suparatoare, trebuie sa iei o pauza pana la disparitia lor completa, iar in timpul somnului sa-ti tii o perna sub picioare. 
 
Ca sa previi durerile care pot persista chiar si cateva saptamani, fa stretching inainte si dupa antrenament. 
 

Cotul 

 
Ei bine, daca te-a durut vreodata cotul, sigur acum nu ti se mai pare amuzanta gluma "te doare in cot". Printre simptomele leziunilor la cot se numara: amorteala, furnicaturile, lipsa de putere, schimbari in temperatura sau culoare pielii din jurul cotului. 
 
Acestea sunt cauzate de lipsa de forta a antebratului, folosirea unor greutati prea mari, suprasolicitarea muschilor antebratului sau a incheturii mainii sau executarea gresita a exercitiilor. 
 
Pentru a scapa de durerile in cot, foloseste o fasa elastica, administreaza-ti un tratament antiinflamator si odihneste-te. Iar daca viitoare cand te duci la sala, fa exercitii care sa-ti intareasca incheiturile si antebratele.
 

Calcaiul 

 
Daca pui prea multa presiune pe talpa, porti incaltaminte neadecvata sau faci exercitii mult prea solicitante, o sa te alegi cu un junghi in partea de jos a calcaiului, sub talpa sau in spate. 
 
Ca masura de moment, sunt recomandate masajul si rapausul, iar pe termen lung tine minte sa faci mereu stretching inainte de orice antrenament.
 
 
Foto: Hepta
Tags:
accidentari
sala
muschi
spate
genunchi
durere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Ionut
    1. Ionut 23.07.2015 20:36

    Urgent! Castiguri chiar din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam de urgenta, pentru colaborare, persoane foarte serioase si interesate sa castige 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time) imediat, din prima luna, cu o activitate usoara, in timpul liber sau full-time, la alegere. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: bozdoc_ionutz@yahoo.com

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare