Nu degeaba se spune ca tot ce este bun si gustos, ingrasa! Si ca veni vorba despre paste, cine nu le adora? Suntem topiti dupa bucataria italiana. Dar iata ca s-a gandit si o varianta mai light si mai sanatoasa de paste, care sa te ajute sa slabesti si sa-ti mentii greutatea dorita. Este vorba despre paste cu rosii si zucchini ( dovlecei). In general, orice adaos de legume este sanatos si sarac in calorii, iar daca mai alegem si pastele potrivite, silueta nu este amenintata deloc, iar senzatia de foame este tinuta sub control.
Care sunt beneficiile pastelor cu rosii si dovlecei?
In primul rand, trebuie sa renunti la pastele albe in favoarea celor integrale, care contin multe fibre si sunt satioase. De asemeena, acestea te ajuta sa ai o digestie usoara, scad colesterorlul si iti mentin greutatea fara ca tu sa te simti vinovata ca in cazul pastelor albe.
Ce poate fi mai satios sa consumi la pranz niste paste? Adaosul de rosii si dovlecei nu fac altceva decat sa-ti aduca un aport de nutrienti, iar tu vei avea energie si putere de concentrare pentru cateva ore bune. Partea buna este ca poti face aceasta reteta chiar si la cina, pentur ca nu implica niciun risc.
Care sunt ingredientele complete?
- 450 g de paste integrale
- 700 g de rosii bine coapte
- 2 dovlecei
- 1 ardei gras rosu
- 2 linguri de busuioc proaspat, tocat
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat
- 2 catei de usturoi
- jumatate de ceasca de parmezan
- 3 linguri de ulei de masline
- sare si piper
Sa va mai spun niste secrete! Daca vreti sa dati un gust minunat legumelor puteti folosi si ingrediente aromatice precum: oregano, salvie, cimbru, rozmarin.
Cum se prepara?
-
Se fierb pastele in apa sarata dupa instructiuni
-
Se taie cubulete rosiile, dovleceii, ardeiul rosu, usturoiul
-
Se pune tigaia la incins, in care se caleste usturoiul 1-2 minute, dupa care adaugi rosiile, dovleceii si ardeiul rosu. Se adauga sare si piper dupa gust si se lasa timp de 6-8 minute pana se inmoaie legumele
-
Rastoarna legumele peste paste si adauga condimente aromatice dupa gust si pentru aspect. Eventual, merge si putin parmezan deasupra.
Tu cand incerci pastele cu rosii si zucchini?
Sursa: lapetitchef.in