Paste cu somon afumat

Ai pofta de paste? Incearca pastele cu somon afumat, sunt delicioase si usor de preparat.

Ingrediente:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

- 500 grame de paste;

- 350 grame somon afumat,

- 3 linguri ulei de masline;

- 2 catei de usturoi pisati;

- sare si piper dupa gust;

- o ceasca mica de smantana;

- o ceasca mica de vin alb;

- o legatura patrunjel sau busuioc proaspat;

- o lingurita suc de lamaie.

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul pisat sau taiat marunt si se lasa vreo 30 de secunde, important este sa nu se arda. Se adauga smantana, sucul de lamaie, sarea si vinul, dupa care somonul maruntit. Lasa-le sa fiarba 7-10 minute, pana cand se transforma intr-un sos, stinge focul si adauga patrunjelul sau busuiocul tocat marunt.

2. Intr-o oala cu apa si putina sare pune pastele la fiert. Ai grija sa nu le fierbi pana se fac moi, ideal ar fi sa fie al dente.

3. Amesteca pastele cu sosul din tigaie. Adauga piper dupa gust.

Pofta buna!

Citeste si reteta la Spaghete Napoli

 

Tags:
paste
somon afumat
ulei de masline
usturoi
smantana
paste cu somon si smantana
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare