Paste cu vinete

Daca ajungeti prin Sicilia si gasiti in meniu "paste alla norma", o specialitate din Catania, nu ezitati si comandati-va, sunt foarte delicioase. Cum se prepara pastele cu vinete?

Ingrediente:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

- o punga de paste, sau mai putine, depinde pentru cate persoane gatiti;

- 12 frunze de busuioc;

- 2-3 catei de usturoi;

- parmezan;

- rosii cam 500 de grame;

- ulei de masline;

- 2 vinete.

Mod de preparare:

Taiati vinetele rondele, in felii subtiri, cam de 4-5 mm. Intr-o tigaie mai inalta sau o cratita puneti 5-6 linguri de ulei de masline si caliti putin usturoiul. Aveti grija sa nu-l ardeti, el trebuie tinut vreo 20-30 de secunde. Adaugati rosiile, curatate in prealabil de pielita si tocate, nu foarte marunt. Amestecati si lasati sa fiarba, sarati cat va place, dupa care, la final adaugati busuiocul tocat. Intr-o alta tigaie caliti vinetele, dupa care scurgeti-le bine de ulei si amestecati-le cu combinatia din tigaie. Puneti pastele la fiert atat cat scrie pe punga, dupa care amestecati-le cu sos. Adaugati ulei de masline daca mai e nevoie.

In farfurie, ornati cu parmezan sau cu ricotta.

Pofta buna!

 

Tags:
paste alla norma
paste cu vinete
spaghete cu vinete
retete vegetariene
retete paste
paste siciliene
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare