Pastele in dieta

Cand va ganditi la dieta, cu siguranta urmatorul cuvant care va vine in minte nu este "paste". Pastele contin multi carbohidrati si toata lumea stie ca ingrasa, nu? Ei bine, nu este intotdeauna asa, fiindca nu pastele in sine ingrasa ci cantitatea si calitatea lor, dar mai ales modul in care sunt pregatite. De ce ar putea fi pastele un aliat in dieta?

Pastele, in primul rand, consumate chiar si in cantitate redusa dau senzatia de satietate, fiind un aliment care se si digera in mod foarte prietenos. Dieta cu paste este in primul rand sustinuta insa de faptul ca pastele nu contin grasimi, colesterol sau sare. Asta, desigur, pentru ca discutam despre paste din cereale integrale, fara ou. Am aflat mai demult ca poti sa slabesti usor fara sa renunti la paste , si la asta ne refeream cand vorbeam de calitatea pastelor: cerealele integrale au fibre care grabesc digestia. Pastele sunt o sursa foarte buna de acid folic, atat de important pentru doamne, dar si de fier, riboflavina, tiamina si niacina.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Puteti alege o dieta cu paste din cele care se gasesc pe internet, dar cea mai buna metoda este sa introduceti pastele in dietele consacrate, acolo unde este loc de carbohidrati. Dieta cu paste se potriveste unui regim de viata activ, adica trebuie sa faceti sport si sa transformati acei carbohidrati in energie care lucreaza pentru sanatatea dumneavoastra :-). Nu uitati ca pastele, consumate altfel, sunt excelente si in dieta de ingrasare. Salatele cu paste sunt un pranz excelent pentru birou.

Exemplu de meniu al dietei cu paste (meniul Sofiei Loren)

Micul dejun: Ceai sau cafea fara zahar, fructe proaspete

Gustare: Fresh de portocale, bruschette cu rosii

Pranz: Pui la gratar, legume, salata verde

Gustare: Fresh de portocale, grepfruit, lamaie

Cina: Paste cu legume, ceai indulcit cu miere, un desert raw

Este necesar sa beti fresh-urile, pentru aportul de vitamine care va ajuta sa folositi carbohidratii.

Tineti minte ca pastele ingrasa atunci cand le consumam in exces. Cel mai periculos este sosul pastelor, unde se afla de obicei comba cu calorii, asa ca trebuie sa renuntati la sosurile clasice si sa adoptati dressingurile pe baza de ulei de masline si lamaie. Avem pentru dumneavoastra retete sanatoase si dietetice cu paste.

Cel mai bine este sa asociati pastele dietei mediteraneene, deoarece astfel va puteti crea un regim de viata in care alimentele sunt complementare si veti observa in scurt timp beneficiile asupra siluetei si sanatatii.

Se poate slabi cu paste in dieta, secretul, ca in toate, este moderatia. Si imaginatia :-)!

 

 

Tags:
paste
spaghete
macaroane
dieta
cura de slabire
paste fainoase
regim
carbohidrati
fier
riboflavina
tiamina
niacina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare