Peste la gratar

Pestele la gratar se face perfect si foarte usor, daca respecti cateva reguli: pestele sa fie file cu piele, sa fie fara grasime si sa aiba grosimea de cel putin 2 cm, iar gratarul sau plita sa fie foarte bine incinse.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cunoscand aceste trucuri nu veti mai avea emotii ca pestele sa va rupe sau nu se va gati cum trebuie.

Ai aici toate bunatatile noastre cu peste

Pentru peste la gratar cu lamaie, in varianta perfecta ai nevoie de doua fileuri de peste, o lamaie mica, sare, piper dupa gust, cateva lingurite de ulei de masline.

Incingem foarte bine tigaia sau grillul. Ungem pestele cu putin ulei de masline. Punem pestele cu partea cu piele in jos pentru un minut, timp in care nu il miscam pentru a nu se rupe. Dupa aceea il intoarcem usor si cu grija cu o spatula. Il mai lasam inca jumatate de minut pe partea fara piele, iar apoi il luam de pe gratar si il stropim cu zeama de lamaie si inca putin ulei de masline. Ca sa te bucuri de peste la gratar in forma lui perfecta trebui sa-l servesti imediat.

100 de grame de peste la gratar cu lamaie contine: 86 de calorii, 5 grame de proteine, 4 grame de lipide, 3 grame de carbohidrati

Pofta buna!

Tags:
Peste la gratar
peste
lamaie
mancare sanatoasa
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare