Piept de pui in sos de vin
Ingrediente:
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
- Un piept de pui dezosat si curatat de grasimi
- 4-5 catei usturoi
- Sare, piper alb si negru
- 100g unt
- 1 lingura zahar brun
- 1 lingura otet aromatic
- Zeama de la o lamaie
- O legatura patrunjel
- 150ml vin alb
Pieptul se taie bucatele, se tavaleste prin sare, piper si se unge cu putin unt. Se da la frigider pana pregatim sosul.
Intr-o craticioara, topim untul ramas (cu grija, sa nu se arda) apoi adaugam vinul, sarea, piperul, zaharul, otetul si zeama de lamaie si lasam la fiert vreo 5 minute sa se evapore alcoolul. Intre timp tocam usturoiul marunt si il adaugam la sos dupa care oprim focul.
Sosul se amesteca bine cu puiul si cu patrunjelul maruntit si se tine pe foc, la flacara mica, circa 20 de minute, ca sa se patrunda bine.
Putem servi puiul pe lipie, cu paine neagra, pe langa o salata verde simpla sau cu orez. Oricum ar fi, este delicios!
S-aveti pofta!
8 Comentarii
OMG ce pofta mi-ati facut!!
Sa inteleg ca puiul se coace la frigider????? :))) sau se mananca crud?
ce reteta idioata!cu puiul ce facem?mai e si bucatar cine a scris reteta asta:))cu cine ati facut cursurile,d.na bucatar?
Zboara puiule, zboara afara din frigider !!! :) :) :))))
se mananca crud,vai ce delicatese poate fi
`` Sosul se amesteca bine cu puiul si cu patrunjelul maruntit si se tine pe foc, la flacara mica, circa 20 de minute, ca sa se patrunda bine. `` Deci carnea se inabuse in sos 20 de minute,adica fierbe ! Tantalailor ,cititi bine inainte sa bateti tastatura !
am incercat reteta asta (am facut si poza) dar nu am facut-o "by the book" adica nu am folosit zahar brun, otet, unt si lamaie. in schimb mirosul de usturoi si piept de pui impregnat cu putin vin si..(daca mai adaugati 2 firisoare de patrunjel la final) iese demential. ceva simplu si bun :) k eep i t s imple s traight
:) ma bucur! esti dovada ca muncim cu folos!