Piept de pui in sos de vin


 

Ingrediente:

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

  • Un piept de pui dezosat si curatat de grasimi
  • 4-5 catei usturoi
  • Sare, piper alb si negru
  • 100g unt
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura otet aromatic
  • Zeama de la o lamaie
  • O legatura patrunjel
  • 150ml vin alb  

 

Pieptul se taie bucatele, se tavaleste prin sare, piper si se unge cu putin unt. Se da la frigider pana pregatim sosul.

Intr-o craticioara, topim untul ramas (cu grija, sa nu se arda) apoi adaugam vinul, sarea, piperul, zaharul, otetul si zeama de lamaie si lasam la fiert vreo 5 minute sa se evapore alcoolul. Intre timp tocam usturoiul marunt si il adaugam la sos dupa care oprim focul.

Sosul se amesteca bine cu puiul si cu patrunjelul maruntit si se tine pe foc, la flacara mica, circa 20 de minute, ca sa se patrunda bine.

Putem servi puiul pe lipie, cu paine neagra, pe langa o salata verde simpla sau cu orez. Oricum ar fi, este delicios!

S-aveti pofta! 

Tags:
pui
sos de vin
otet
patrunjel
usturoi
unt
lamaie
patrunjel
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
8 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 21.10.2009 15:51

    OMG ce pofta mi-ati facut!!

  • Vizitator
    2. Vizitator 22.01.2010 15:11

    Sa inteleg ca puiul se coace la frigider????? :))) sau se mananca crud?

  • Vizitator
    3. Vizitator 07.05.2010 13:10

    ce reteta idioata!cu puiul ce facem?mai e si bucatar cine a scris reteta asta:))cu cine ati facut cursurile,d.na bucatar?

  • Vizitator
    4. Vizitator 20.12.2010 18:06

    Zboara puiule, zboara afara din frigider !!! :) :) :))))

  • mama
    5. mama 07.11.2011 19:40

    se mananca crud,vai ce delicatese poate fi

  • Cristian
    6. Cristian 15.04.2012 06:59

    `` Sosul se amesteca bine cu puiul si cu patrunjelul maruntit si se tine pe foc, la flacara mica, circa 20 de minute, ca sa se patrunda bine. `` Deci carnea se inabuse in sos 20 de minute,adica fierbe ! Tantalailor ,cititi bine inainte sa bateti tastatura !

  • sorian1989
    7. sorian1989 13.10.2012 22:35

    am incercat reteta asta (am facut si poza) dar nu am facut-o "by the book" adica nu am folosit zahar brun, otet, unt si lamaie. in schimb mirosul de usturoi si piept de pui impregnat cu putin vin si..(daca mai adaugati 2 firisoare de patrunjel la final) iese demential. ceva simplu si bun :) k eep i t s imple s traight

  • otiliaignat
    8. otiliaignat 15.10.2012 17:16

    :) ma bucur! esti dovada ca muncim cu folos!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare