Pilaf cu masline

Ingrediente (4 portii mari):

  • 1 cana de orez
  • 2 cepe
  • 3-4 catei usturoi
  • Un ardei mare rosu
  • o cescuta sos de rosii sau o lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita boia
  • 100gr masline

Pentru cine nu stie inca, orezul se fierbe intr-o oala acoperita, fara a amesteca in el. Eu am pus 4 cani de apa la una de orez, am adaugat niste sare si am lasat sa fiarba la foc mic, cu capacul pus 15 minute. Apoi am inchis focul si l-am mai lasat 5 minute acoperit

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

.

Intre timp pregatim celelalte ingrediente. Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei si putina apa. Adaugam si ardeiul taiat fasiute si mai tarziu sosul de rosii sis area. Odata cu maslinele adaugam si orezul gata fiert.  

 

Punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor vreo 20 de minute. Iese o minunatie de pilaf, cu o aroma deosebita datorata in mare parte maslinelor.

Cum gatesti orez ca un maestru

Eu l-am servit cu muraturi si mi-am luat si pachetel la servici pentru ca, nefiind gras deloc, se poate manca si rece. 

S-aveti pofta!   


 

Tags:
Pilaf cu masline
orez
masline
usturoi
ardei
ceapa
boia
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare