Popcornul, o gustare sanatoasa?

Secrete 03.07.2009 Madalina Stama

Unele persoane sunt de parere ca daca mananca sanatos la masa isi pot permite o gustare cu multe calorii. Si atunci mai vorbim despre dieta sau nu? Se accepta ca din cand sa servim portii mici cu mancaruri preferate (chiar si cu multe calorii), dar sa nu ne facem un obicei din asta. Atat mesele cat si gustarile trebuie sa fie sanatoase si sa contina cat mai multi nutrienti. Incercam sa raspundem azi la intrebarea daca popcornul reprezinta o gustare sanatoasa sau nu.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Popcornul era consumat cu placere de catre culturille din sudul Americii acum mii de ani. In popoarele stravechi popcornul  era un aliment de baza in alimentatie. Cand vine vorba de nutritie popcornul era consumat de fermieri pentru ca le asigura energia timp indelungat.

 

Acum in ziua de azi reteta s-a schimbat in sensul ca se adauga tot felul de ingrediente, care ii confera o aroma irezistibila, dar si un loc bine meritat in topul gustarilor nesanatoase. Toata lumea stie ca popcornul se pregateste din porumb. Cand porumbul este uscat se poate folosi pentru prepararea popcornului.

 

Porumbul din care se gateste popcornul este bogat in fibre. In plus contine: amidon, zahar si apa. Fibre sunt nutrienti benefici digestiei.
Porumbul (uscat pentru floricele de porumb) este sarac in grasimi si glucide. In plus nu contin sodiu, asa ca nu ar trebui sa-ti faci griji in ceea ce priveste continutul de sare din popcorn.

 

Chiar daca este consumat sub forma de portii mari tot ramane o gustare relativ sanatoasa. dar, capcana in care cad majoritatea persoanelor, care mananca popcorn, este greseala de a adauga siropuri si alte ingrediente care nu fac altceva decat sa creasca numarul de calorii.

 

Daca vei cumpara popcorn din supermarket, trebuie sa stii ca acesta contine unt si sare, ceea ce il transforma intr-o gustare nesatoasa. Este posibil ca 60% din calorii sa provina din grasimi, dar tot  este un procentaj nesanatos. Stiu ca este mult mai gustos popcornul din supermarket, dar nu inseamna ca este si nutritiv. Are multe calorii si in functie de grasimile cu care este pregatit (unt, margarina, ulei vegetal) contine grasimi saturate, sa nu uitam ca untul contine multe grasimi saturate.

 

Tags:
popcorn
gustare
bronsita limfocistica
grasimi
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
3 Comentarii
  • R.R.S
    1. R.R.S 24.07.2009 14:55

    Da, chiar consum destul de mult popcorn; sincer de cand m-am lasat de chipsuri, consider ca e o alegere excelenta.

  • madalinaS
    2. madalinaS 02.08.2009 19:01

    R.R.S depinde in ce se prajesc floricele de porumb, ca daca le prajesti in unt, le mai adaugi si nu stiu ce sirop, nu constituie o alegere sanatoasa.

  • karina
    3. karina 25.07.2012 17:03

    Si eu sunt foarte incantata de popcorn, ar rontai toata ziua cate un bol intreg. Eu si prietenii mei devoram cateva pachete de popcorn Star pt microunde intr-o seara in care ne strangem sa vedem un film. E delicios!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare