Prajitura de cocos si vanilie

Am facut bineinteles unele modificari si acum mi se pare ca este si mai buna. In primul rand ingredientele din reteta originala sunt insuficiente pentru un blat destul de gros. Dupa cum vedeti in imagini eu am facut-o intr-o tava mica de 20/ 20 de cm pentru ca grosimea blatului sa fie de vre-o 4-5 cm. daca doriti sa faceti intr-o tava mai mare va recomand sa dublati cantitatile. 
 
Ingrediente:  
pentru blat 
4 albusuri de ou (de marime medie) 
200 gr. de zahar (250 daca ouale au fost mari) 
200 gr de fulgi de nuca de cocos 
pentru crema de vanilie 
500 ml lapte 
1 plic budinca de vanilie instant 
200 ml frisca lichida 
pentru crema de ciocolata 
1 ciocolata amaruie  
1 lingurita cafea ness 
50 gr. margarina sau unt 
3-4 linguri de lapte sau frisca lichida 
1 lingura cacao 
2 linguri de zahar 
ciocolata pentru ras deasupra 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


 
Albusurile de ou la temperatura camerei (este indicat sa le separati de galbenuse cu o zi inainte si sa le scoateti afara din frigider cu vre-o 2 ore sau chiar mai mult inainte de a le bate) se bat impreuna cu zaharul si un plic de zahar vanilat. Este gata atunci cand puteti intoarce oala deasupra capului si nu va treziti cu spuma in par. :P 
Treptat, incorporam fulgii de cocos in spuma de albus, amestecand usor de jos in sus. 
Asezam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt 
Se da la cuptor la foc mic pentru aproximativ 15 minute.  
este gata cand nu mai tremura ca o gelatina cand o scuturati putin. 
Dupa cum vedeti in imagini eu am tinut in cuptor blatul un minut prea mult. Dar e ok. Nu trebuie insa, sa se rumeneasca mai mult de atat. 
Il punem la racit. 

 


Intre timp pregatim crema de ciocolata, care seamana foarte bine cu o glazura delicioasa. Adica punem toate ingredientele pe bain marin si amestecam cu telul pana se omogenizeaza si se ingroasa. O punem si pe ea la racit. 
 
Crema este extrem de usor de realizat. Batem frisca si apoi introducem treptat praful de budinca instant, pana se ingroasa compozitia.  
Peste blatul de cocos se intinde intai crema de ciocolata, apoi cea de vanilie. Se rade ciocolata deasupra. Se mananca aproape instantaneu. Daca nu, se pastreaza obligatoriu in frigider. 

100 de g de prajitura de cocos cu crema de vanilie contine: 367 calorii, 4,5 g proteine, 15,5 g lipide,  23 g carbohidrati. 
 
Pofta buna! 

Tips: Crema de vanilie se poate inlocui cu orice fel de aroma doriti, schimband aroma prafului de budinca.

 

Tags:
nuca de cocos
oua
zaar
vanilie
lapte
cafea
unt
ciocolata
frisca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]
 
Articole similare
Aboneaza-te la RSS
7 Comentarii
  • Vizitator
    1. Vizitator 27.01.2010 21:02

    super,super,super sint un gurmand si nu iti imaginezi mmmmmmmmmmmmmmm ce i n gura mea... arata demential de magnific.

  • mika
    2. mika 28.01.2010 18:09

    Am citit deocamdata reteta.Pare f interesanta.Vreau sa o fac si eu. Cred ca am sa o fac sub forma de tort. Insa am nevoie de o precizare la crema de vanilie. Cum procedezi cu laptele, frisca si budinca instant? Multumesc!

  • bucatarmaniac
    3. bucatarmaniac 28.01.2010 21:48

    Pentru a obtine crema de vanilie, trebuie amestecata frisca lichida cu praful de budinca instant. Daca se intareste prea tare se mai poate adauga putin lapte. Se bate frisca cu mixerul. Apoi se presara cate putin praf de budinca instant, iar se mixeaza, si tot asa pana obtii consistenta dorita. asta e tot. Se pastreaza obligatoriu la frigider, altfel se lasa si devine lipiciasa.

  • silv3r
    4. silv3r 09.03.2010 11:36

    yamy:X

  • Vizitator
    5. Vizitator 04.04.2010 18:46

    La crema de vanilie, trebuie sa folosesc tot laptele, 500 ml? Se mai ingroasa daca il folosesc tot? Si cum de ti-a iesit crema aia de vanilie atat de mare? Si asa pufoasa?

  • iioanas
    6. iioanas 21.12.2010 11:23

    De unde pot cumpara stelute ca cele din imagine?sunt atat de dragute

  • hrib oana
    7. hrib oana 03.11.2011 17:51

    eu am o crema mai buna care merge la fix cu prajitura. amestecam 4 galbenusuri cu 50g amidon, 150 g zahar tos, si 500 ml lapte. punem pe foc sa fiarba pana se ingroasa apoi dam la rece iar cand sa racit mai punem esenta de vanilie si 100g unt mixat spuma iasa super crema si numai bine nu aruncam galbenusurile de la oua

Lasa un comentariu
 
codul de validare
 
Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
 
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare