Probleme cu greutatea? Afla cum le poti rezolva!

Daca ar fi sa comparam ce este mai dificil sa slabesti sau sa te ingrasi, balanta s-ar echilibra, ambele procese fiind la fel de greu de realizat.  Uneori o singura schimbare in regim poate constitui o mana de ajutor. Insa daca se pune problema castigarii a mai multor kilograme, atunci va trebui sa respecti un ghid, caci lucrurile nu sunt simple.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sfaturi


Consuma tot felul de produse alimentare, nutritive in a caror compozitie se regasesc multi carbohidrati. De exemplu: cerealele integrale, painea, legumele, fasolea, carnea slaba, rosiile, carnea de pasare si pestele.

 

Creste numarul de calorii la fiecare meniu. Adauga: lapte praf, avocado, masline in sandvisuri, germeni in cereale, carne tocata in sosul pentru paste si lista poate continua. Foloseste-te de trucuri, alege preparatele bogate in calorii. De exemplu: consumand porumb asiguri organismului tau mai multe calorii decat ai face-o mancand orez.

 

Chiar daca ti se poate parea greu de respectat va trebui sa nu sari peste mese. Daca tii mortis sa te ingrasi afla atunci, ca este esential sa-ti cresti apetitul mancand mai tot timpul. Mananca trei mese pe zi si cel putin doua gustari. La un interval de trei ore intre mese pentru a fi sigur ca stomacul a digerat toata mancarea. Nu lasa sa treaca un timp mai mare de 5/6 ore de la ultima masa. Daca vrei sa consumi intr-o zi 3000 de calorii va trebui sa servesti trei portii de 650 de calorii si alte trei mai mici de 450 de calorii.

 

Ca sa iei mai repede in greutate va trebui sa maresti portiile, implicit o cantitate mai mare de mancare inseamna mai multe calorii si carbohidrati. Mai consuma inca un pic de paste sau adauga doua banane la gustarea ta, variantele sunt nenumarate. Sau pur si simplu zilnic mareste portiile un pic, dupa care lasi un timp sa treaca si mai maresti inca o data portiile. Totul se realizeaza treptat, la fel si obiectivul tau: de a te ingrasa.

 

Apuca-te de un sport pentru a-ti lucra grupele de muschi. Daca insisti sa te ingrasi nu uita ca inainte de toate trebuie sa existe masa musculara, ceea ce implica mult efort. Ca sa ai masa musculara va trebui sa consumi multe proteine. Insa nu toate proteinele te pot ajuta. Zilnic trebuie sa mananci cam 2,2 grame de proteine raportat la greutatea ta. De exemplu daca ai 50 de kilograme va trebui sa consumi 111 grame de proteine prin cele cinci-sase mese de-a lungul zilei.

Tags:
cereale integrale
legume
fasole
rosii
carne slaba
peste
sport
lapte
sucuri de fructe
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
6 Comentarii
  • vieru mariana
    1. vieru mariana 31.01.2009 16:24

    am incercat sa mananc mai mult ca sa iau in greutate..exact cum scrie mai sus...rezultat?am aceleasi kg ca si inainte de aceasta asa zisa problema!singurul lucru care e enervant e ca a inceput sa imi fie foame cam toata ziua!

  • danuTza
    2. danuTza 15.04.2009 23:51

    eu nu inteleg :-??..parca nu trebuia sa consumam lapte..bla bla.ceva mai concret :) ?

  • veve
    3. veve 11.11.2009 21:01

    kred ca am scris la fiecare pagina unde este o reteta,in speranta ca o sa ma ajutati cu sfaturi sa ma pot ingrasa.peste tot am scris aproape aceleasi lucruri..am 1.72 ssi 48 de kg...si imi doresc foarte mult sa ma ingras...sper sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi...nu mai suport sa ies din casa si sa fiu arata cu degetul de catre altii...mc

  • jeanette
    4. jeanette 12.11.2009 16:41

    avem articolele cu sfaturi pentru ingrasat la sectiunea diete pentru ingrasare, iar in sectiunea Specialisti poti gasi diverse raspunsuri ale nutritionistei noastre, adresate celor care vor sa se ingrase. Acolo sunt cateva diete extrem de eficiente. succes!

  • kiki
    5. kiki 25.02.2010 23:35

    vreau sa ma ingras si nu stiu cum

  • kiki
    6. kiki 25.02.2010 23:37

    vreau sa ma ingras si nu stiu cum

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare