Program de fitness, cu doua exercitii

Fitness 03.10.2010 Otilia Ignat

 

Marea scuza a celor nu fac miscare este lipsa de timp. Toti spun ca, daca ar exista un program de fitness, care sa poata fi efectuat acasa si care sa nu dureze mai mult de 15-20 de minute, ar face miscare in fiecare zi. Cele doua exercitii ale acestui super-scurt program de fitness indeplineste ambele dorinte. Sunt eficiente si rapide, iar pentru a le efectua nu-ti trebuie dact putin spatiu pe covor.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Primul exercitiu
Intinde-te cu fata in jos. Sprijina-ti corpul pe varfurile picioarelor si in palme. Tine bratele drepte, spatele drept, picioarele incordate. Ridica posteriorul in sus pana ce mainile ajung in continuarea trunchiului. Ridica alternativ, fiecare picior, in continuarea spatelui.

 

Miscarea trebuie sa fie lina, dar continua. Pozitia spatelui este foarte importanta, tot asa cum eficienta exercitiului creste daca mainile si picioarele sunt bine intinse. In paralel cu muschii abdominali, sunt intens mobilizati muschii picioarelor, ai spatelui si muschii bratelor.

 

 

Al doilea exercitiu
Stai cu fata in sus, picioarele indoite, bratele intinse. Sprijina-ti trupul in picioare si maini. Trebuie sa arati ca litera M. Ridica posteriorul si alternativ rasuceste-te ridicand si impingand in lateral fiecare brat. Exercitiul nu este simplu, dar este foarte complex. Lucreaza toate grupele musculare, foarte intens.

 


 

Regulile mini-programului de fitness
Aceste exercitii sunt complexe. Antreneaza toate grupele musculare si contribuie activ la cresterea tonusului muscular si la scaderea depozitelor de grasime. Fiecare din cele doua exercitii trebuie repetat de cel putin 15 ori, cu fiecare membru. Exercitiile trebuie facute cu pantofi de sport in picioare, pentru a nu te rani la degete. 
La inceputul si finalul reprizei de miscare sunt recomandate cate cinci minute de exercitii usoare. Cu totul un exercitiu complet inseamna in jur de 20 de minute de miscare. Adica un program de fitness perfect realizabil. Acum nu mai scuze, trebuie sa faci miscare!

Tags:
fitness eficient
exercitii rapide
slabire usoara si eficienta
tonus musculate
grupe musculare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
  • Cum arzi rapid 500 de calorii Fitness

    Cum arzi rapid 500 de calorii

    25.02.2014

    Visul tuturor este sa aiba o silueta fantastica. Mai nimeni insa nu misca macar un deget pentru a-si transforma idealul in realitate. Noi suntem aici sa te ajutam si pentru asta am aflat cum arzi...

    mai mult
  • Ziua in care femeile se simt neatragatoare News

    Ziua in care femeile se simt neatragatoare

    07.10.2013

    Este chiar azi. In fiecare luni mai exact. Un studiu realizat de agentia londoneza PDA a relevat ca femeile au tendinta de a se simti mai putin atragatoare in diminetile de luni. Potrivit Daily...

    mai mult
  • Piscina te ajuta sa slabesti Experiente

    Piscina te ajuta sa slabesti

    06.08.2013

    Azi am luat o pauza de la piscina ca sa va povestesc cat de bine ma simt dupa o saptamana de dat ture de bazin. Mainile si umerii imi sunt tintuite de o febra musculara, martora a schimbarii prin...

    mai mult
  • Ridica-ti moralul prin sport! Motivatie

    Ridica-ti moralul prin sport!

    22.09.2011

    Ai avut o zi grea la birou, plus o cearta cu partenerul si ti s-au inecat corabiile ? Ridica-ti moralul prin sport! Impusti doi iepuri dintr-o lovitura. Te simti mai bine datorita endorfinelor care...

    mai mult
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare