Protejeaza-te de soare!

69% dintre femei se mint singure spunandu-si ca nu au nevoie de crema de protectie solara. Nimic mai fals. Protejeaza-te de soare daca vrei sa te feresti de riduri, pete si cancer de piele.

A trecut aproape o saptamana de cand soarele a prins putere. O saptamana in care doar mergand pe strada, m-am bronzat deja vizibil pe maini si pe fata. In consecinta, simtind pe propria piele razele care au trecut de la faza de mangaiat tenul, la cea de ars fara mila, am cumparat rapid o crema de soare.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Stim ca trebuie sa ne protejam de soare si totusi, doar 31 % dintre noi ne rapim un minut inainte de iesirea din casa, pentru a aplica stratul protector de crema.

Daca tot e mai bine sa previi decat sa tratezi, atunci ce ne impiedica sa ne punem crema care ne fereste de riduri, pete sau cancer de piele ? Raspunsul este unul singur : comoditatea.

Preferam sa ne gandim mai degraba ca nu ne expunem atat de mult razelor solare. Atentie insa, nu trebuie sa stati intinse pe un chez-long ca sa va prinda soarele. Stiati, de exemplu, ca cei mai multi oameni stau in bataia razelor ultraviolete aproximativ 14 ore pe saptamana ? 

Un studiu recent arata ca expunerea la raze ultraviolete de doua ori pe saptamana, afecteaza serios pielea ducand la imbatranire prematura. Evitati drama asta doar folosind crema de protectie solara.

Stiu ca va ganditi ca e extrem de dificil sa reaplicati crema in timpul zilei, dar trebuie sa recunoasteti ca nu e un calvar. Aveti nevoie de 5 minute, nu mai mult, sa o aplicati asa cum trebuie. Daca sunteti la plaja, medicii recomanda sa repetati actiunea la fiecare 2 ore.

Mai sunt persoane care se bat cu pumnul in piept ca nu au nevoie de crema de protectie, invocand culoarea bruna a pielii.

Nimic mai gresit. Doctorii au un singur raspuns la asa atitudine : “cancerul de piele e orb la culoarea pielii.” Afirmatia e sustinuta de date medicale care arata ca, in special in randul persoanelor de culoare creste riscul de cancer de piele.

Asadar, lasa pretextele la o parte si protejeaza-te de soare. Cat de des faci asta?

Tags:
protejeaza-te de soare
ultraviolete
crema de protectie solara
crema de soare
cancer de piele
imbatranire
pete pe piele
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • raduta dumitru
    1. raduta dumitru 26.06.2011 14:51

    care este crema si unde o gasesc?

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare