Regimul femeilor ambitioase

Dieta cu supa este un regim de slabire eficient, cu foarte putine grasimi, care disloca grasimile din depozitele adipoase (o formula eleganta pentru a ne referi la coleceii de pe burta si la aripioarele de pe coapse) si determina eliminarea acestora.

Dieta cu supa este insa un regim sever, care accepta consumul de supa, in toate formele, atata vreme cat este facuta din legume. Regimul este indicat celor care nu depun un efort fizic sustinut, si celor care dovedesc o vointa de fier. Regimul are doua parti. O perioada in care slabesti, care variaza de la doua la patru saptamani, si o perioada de consolidare, care are ca scop evitarea efectului yo-yo, si stabilizarea greutatii la noua valoare, post-dieta.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta are trei reguli principale:
1. reducerea aportului de calorii, alimentatia orientandu-se catre produse care contin foarte putine grasimi, in conditiile in care grasimile au un numar dublu de calorii fata de glucide si proteine.
2. grasimile din organism (depozitele adipoase) sunt puse in “miscare” prin incurajarea consumului de alimente care contribuie la eliminarea acestora.
3. alimentatia este orientata catre produse cu o concentratie mai mare de proteine care are ca scop protejarea masei musculare.

Unul din avantajele dietei este acela ca nu limiteaza cantitatea de mancare din farfurie, dar impune restrictii totale unor categorii de alimente. Din aceasta cauza nu vei fi chinuita de senzatia de foame. Scaderea in greutate este semnificativa in primele doua saptamani, intregistreaza un platou in a treia saptamana, si continua in ritm sustinut in a patra saptamana. Nerespectarea perioadei de consolidare, de una-doua saptamani, favorizeaza efectul yo-yo, ca urmare a modificarilor metabolice, pe care dieta le provoaca in organism.

Dezavantajele dietei sunt: este enervanta, fiind foarte restrictiva prin faptul ca nu permite decat consumul de legume, cu mici exceptii in week-end, (dar nu uita ca in schimb este eficienta, si ca, din fericire, ne aflam in perioada in care legumele proaspete se gasesc din abundenta), poate produce deficiente nutritionale, carente de vitamine si minerale si poate induce o stare generala de oboseala accentuala si de lipsa de rezistenta la efort fizic. Acesta este si motivul pentru care dieta se adreseaza persoanelor sedentare, pentru care miscarea fizica nu este o necesitate.

Meniu pe o saptamana

Luni: supa de legume (in forma clasica, dar fara cartofi), din orice fel de legume. Se consuma supa si legumele simple. Fructe proaspete (banane, pepeni galbeni si pepeni rosii sunt interzisi pentru ca au multe calorii), suc de fructe, ceai, cafea (fara zahar), apa si o lingura de ulei.

Marti este ziua legumelor verzi (spanac, dovlecei, varza, salata, castraveti, broccoli, sparanghel, fasole verde, mazare), crude, inabusite sau din conserve (in apa sau congelate), fara adaus de ulei sau unt, si supa de legume clasica, in orice cantitate, dar fara legumele din supa si doi litri de apa. Seara, primesti dezlegare la un cartof mare, la cuptor, si la o lingurita de ulei. In aceasta zi nu se consuma fructe.

Miercuri: doar supa de legume, fara legumele din supa, si legume verzi inabusite. Seara un cartof si o lingurita de ulei, plus fructe (mere, portocale, ananas, fructe de padure). Apa. A treia zi de dieta inseamna intre 2,5 si 3,5 kilograme in minus.

Joi: supa din oricare fel de legume si legumele din supa, trei banane, doua cani de lapte degresat.

Vineri: supa de legume, legumele din supa, fructe (doar cele permise), doar legume verzi crude (salata, castraveti) si rosii. Seara, o cana de lapte, un cartof mare sau 200 de grame de fasole boabe. Fara ulei!

Tags:
dieta fara grasimi
diete de slabit rapid
nutritie sanatoasa
legume
dieta cu supa
diata disociata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • gaby
    1. gaby 17.05.2012 13:24

    a incercat cineva dieta asta?rezultate chiar da?

  • otiliaignat
    2. otiliaignat 17.05.2012 17:06

    marturisesc ca da! eu am scapat de vreo 10 kilograme,(dupa sarcina), in decurs de doua luni.... fara sa le mai pun inapoi.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare