Remedii naturale pentru starile de anxietate

Afectiuni 20.09.2016 Livia Caled
Un consum exagerat de cafea, ceai negru si alimente sarate, oboseala acumulata in timp, stresul, problemele si grijile, fobiile si sedentarismul pot provoca anxietatea, o neliniste fara un motiv foarte clar care poate sa apara insotita de tahicardie, atacuri de panica, tremurul mainilor si insomnii. Anxietatea este un sentiment destul de neplacut care ne face ipohondri si vulnerabili, de aceea e bine sa stim cum sa o tinem sub control.
 
Cea mai simpla maniera de a controla anxietatea este sa ii recunosti cauzele si sa nu o lasi sa te acapareze. De multe ori, anxietatea apare din cauza gandurilor negative pe care le avem fata de anumite lucruri, o stare de optimism este un leac foarte bun pentru a o alunga. 
 
Iata o lista cu cele mai bune remedii naturale pentru anxietate:
 
1. Ceaiul de musetel
 
Ceaiul de musetel este un bun calmant pentru durerile de stomac, dar si pentru anxietate. Anumiti compusi din acest ceai functioneaza ca un adevarat sedativ pentru creier, ajutand in acest fel la relaxare. 
 
2. Fructele si legumele verzi
 
Consuma in fiecare zi 5 legume si fructe verzi, iar anxietatea va sta departe de tine. Mai multe studii au aratat ca alimentele verzi ajuta la calmarea starilor de neliniste si chiar la tratamentul atacurilor de panica. Legumele verzi contin folati si vitamine din grupa B care ne ajuta sa fim mai calmi.
 
 
3. Alimente care contin Omega-3
 
Somonul, fructele de avocado, migdalele, nucile, semintele de in si chia, uleiul de peste sunt doar cateva dintre alimentele care contin acizi grasi Omega-3. Ei sunt importanti pentru buna functionare a creierului si, implicit, pentru tratarea anxietatii. 
 
 
4. Sportul
 
Plimbarile, exercitiile pilates si yoga, dansurile, excursiile, calatoriile te vor ajuta mereu sa ai o stare mentala buna, relaxata. Exercitiile fizice te ajuta sa gasesti rezolvarea la multe probleme si sa te concentrezi mai bine.
 
5. Fructele de padure
 
Un remediu natural pentru anxietate sunt si fructele de padure, bogate in vitamina C, o vitamina importanta in reglarea nivelului de cortizol din sange, responsabil de multe ori pentru starea de anxietate.
 
6. Suplimentele de magneziu
 
De multe ori, cand nu avem suficient magneziu in organism, se instaleaza starea de oboseala si anxietate. Magneziul este implicat in transmiterea impulsului nervos, in procesul de relaxarea musculara si reglarea tensiunii arteriale. Magneziul se gaseste in legume verzi, linte, naut, mazare, fasole, seminte, cereale integrale, ciocolata. 
 
 
Tags:
anxietate
remedii naturale
tratament
stres
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare