Retentia de apa

Afectiuni 15.06.2011 Otilia Ignat

Retentia de apa este un simptom extreme de suparator, care iti strica cheful de viata. Este unul din necazurile sindromului premenstrual, dar poate avea si cause hormonale cronice. Exista din fericire solutii care combat si amelioreaza in foarte mare masura neplacerile produse de retentia de apa.

     

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O dieta saraca in carbohidrati are un efect diuretic natural. Dieta Atkins este o dieta care te poate ajuta, daca respecti principiile de baza ale acestia, chiar daca nu urmaresti scaderea in greutate. Consumul sporti de peste si suplimentele naturale de potasiu sunt in masura sa rezolve, foarte eficient,retentia de apa si implicit neplacerile pe care aceasta le aduce.

Consumul de diuretice naturale este o alta solutie eficienta. Diureticele naturale sunt  sigure si nu au efecte secundare. Sparanghelul este un recunoascut diuretic natural, acesta fiind foarte eficient si in eliminarea toxinelor. Otetul de mere este si el pe lista cu diuretice naturale avand capacitatea de a mentine un nivel optim al potasiului in organism. Rosiile si usturoiul sunt doua alimente foarte active. Trebuie amintit si mustarul care are proprietatea de a descompune grasimile si de a ajuta organismul sa le elimine, impreuna cu excesul de apa. In categoria diureticelor naturale se mai afla varza de Bruxelles, ovazul, ceaiul de papadie si ceaiul verde.

In cazul retentiei de apa principiul „cui pe cui se scoate” functioneaza perfect. Un consum crescut de lichide este o solutie foarte eficiente pentru a elimina apa din tesuturi. Mecanismul este simplu. Un consum ridicat de apa stimuleaza activitatea renala si implicit creste eliminarea exesului de apa.  Daca o hidratare corespunzatoare este asociata cu un aport relativ crescut de potasiu, din surse naturale, problema este ca si rezolvata. Foarte importanta este reducerea sau eliminarea consumului de sare, sodiul fiind un factor care agreaveaza retentia de apa.

Miscarea in aer liber si exercitiile fizice sustin si stimuleaza toate activitatile organismului. In consecinta putina miscare este in avantajul tau. Intensificarea circulatiei sangelui determina drenarea tesuturilor si implicit creste eliminarea excesului de apa, sustine Yahoo Shine.

Cu exceptia situatiilor in care retentia de apa are drept cauza suferinte cronice metabolice, hormonale sau renale, aceasta problema poate fi tinuta sub control si rezolvate exclusiv prin dieta si miscare.

Tags:
retentia de apa
sindrom premenstrual
diuretice naturale
dieta pentru scaderea in greutate
apa
hidratare
potasiu
sare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare