Retete rapide

Despre cat este de util sa ai la indemna o colectie de retete rapide nici nu mai este cazul sa vorbim. Si ma gandesc aici la preparate delicioase de genul celor pregatite de Jamie Oliver, in 30 de minutenu doar la salate simple. Ce stim mai putin este faptul ca un caiet cu retete rapide este inutil daca nu ai la indemana ingredientele esentiale pentru a le prepara. Nu-i nicio placere sa umbli prin vecini ca sa gasesti ce iti lipseste din camara sau ceea ce ai uitat sa cumperi.

Daca esti fan retete rapide, iti venim in ajutor cu lista ingredientelor cele mai folosite, care nu trebuie sa lipseasca nici din camara, nici din frigider, dupa caz. In plus, bonus, o serie de idei pentru preparate rapide.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Orezul brun prefiert este un ingredient ideal atunci cand este vorba despre o masa rapida, dupa toate regulile alimentatiei sanatoase. Poti face risotto simplu sau cu legume si il poti folosi si in salate.

Trebuie sa ai mereu la indemana cateva cutii cu rosii in suc propriu. Sunt utile in supe, ciorbe, sosuri si tocanite. Sunt ideale in sosurile pentru paste, dar poti face cu ele si salsa, si bruschette. Rosiile conservate au toate calitatile rosiilor proaspete. Adauga la rosiile in suc propriu si rosii uscate conservate in ulei. Te vor scoate din incurcatura de foarte multe ori.

                     

Fasolea gata fiarta este ingredientul de baza pentru multe retete rapide.  Adauga ceapa, mirodenii, rosii (chiar si din conserva), un strop de ulei, toaca un catel de usturori si ai o masa sanatoasa si completa in doar cateva minute. Fasolea gata fiarta poate fi incalzita in cazul in care alegi preparatele calde.

Legumele congelate au revolutionat retetele rapide si alimentatia sanatoasa. Legumele congelate sunt gata de mancat cat ai spune "retete rapide". Tot ce trebuie sa faci este sa le fierbi cateva minute sau sa le calesti in putin ulei incins. Adauga mirodenii, o lingura de iaurt ori smantana sau ulei si ai cea mai rapida garnitura pentru carne sau peste. La capitolul legume congelate, care nu trebuie sa-ti lipseasca din congelator intra mazarea, fasolea verde, varza de Bruxelles, conopida si broccoli, dar si boabele de porumb si spanacul, scrie Cooking light.

Un ingredient ideal in retetele rapide, dar si un aliment foarte sanatos este cuscus-ul. Se prepara in 30 de minute si este perfect drept garnitura, alaturi de sosuri usoare sau baza pentru salate consistente.

Rosiile cherry sunt "atingerea" fermecata in multe din mancarurile rapide. Fie ca este vorba despre ganituri sau sosuri proaspere, dar si in cazul preparatelor raw, rosiile cherry sunt cea mai buna solutie. Sunt mereu gustoase si aromate, indiferent de sezon.

                      

Ravioli sunt cel putin la fel de utile ca si legumele congelate. Se fac in cateva minute si sunt o hrana completa si sanatoasa. Practic aceste paste nu au voie sa lipseasca din congelator, unde stau in siguranta chiar si trei luni de zile. Cele mai bune sunt cele umplute cu legume sau branza, pentru ca se preteaza oricarui tip de dieta.

Lactatele si ouale sunt nu doar ingrediente pentru retete rapide ci o masa in sine. Fie ca este vorba despre omlete cu legume, fie ca este vorba despre sosurile din iaurt sau laptele cu cereale de la micul dejun, lactatele si ouale trebuie sa fie mereu, proaspete si la dispozitia ta in frigider.

Maslinele nu au voie sa lipseasca din frigider. Pe langa faptul ca sunt esentiale intr-o dieta sanatoasa, maslinele sunt un ingredient necesar in multe retete rapide.

Adauga mereu pe lista ta de cumparaturi, daca te-ai specializat in retete rapide, otetul basamic, de buna calitate, sosul de soia, uleiul de masline dar si un ulei mai rar, cum este cel de nuca – mai ales pentru salate – piper si ierburi aromatice uscate.

Tags:
retete rapide
alimentatie sanatoasa
rosii
masline
mirodenii
orez brun
lactate
oua
legume
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare