Ridicarea greutatilor creste masa musculara

Fitness 20.11.2012 Otilia Ignat

Activiteatea fizica parcticata in mod constant este cateva beneficii majore, pe care te rugam sa le iei in seama. In fapt tot atatea motive pentru a face miscare (mai multa sau mai putina), in fiecare zi. Intre 10 si 15 minute de miscare in fiecare zi inseamna un metabolism accelerat pe parcursul intregii zile, pofta de viata si tonus fizic pastrat. Intre 15 si 30 de minute de miscare de doua-trei ori pe saptamana sunt insa solutia ideala, si te plaseaza in categoria oamenilor cu imunitate crescuta si plini de energie. In plus, si asta credem noi ca este esential, miscarea fizica in fiecare zi, ceva mai mult decat trei etaje urcate pe jos si o statie de masina in mers accelerat te ajuta sa slabesti, iar dupa ce atingi greutatea ideala sa te pastrezi si sa-ti cresti masa musculara.

Patru exercitii care topesc celulita

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Evident ca cea mai buna modaliatate de a slabi sanatos si de a te mentine in forma, din toate punctele de vedere pe langa o dieta corecta, este aceea de a face exercitii in mod regulat. In mod particular ridicarea greutatilor este o cale foarte comoda care te ajuta sa-ti cresti masa musculata si sa arzi excesele de grasime de pe coapse, fese si brate.

Iata cele mai bune exercitii:

Tine in maini niste greutati, de circa un kilogram si jumatate. Se pare ca acesta este greutatea ideala pentru femei. Tine mainile indoite la nivelul umerilor. Impinge soldurile inspre inapoi si apleaca-te prin genuflexiune, tinand pieptul drept si genunchii in dreptul degetelor de la picioare. In timp ce te ridici, urca si greutatile mai sus de cap. Fa 12-15 repetari.

  

Tine greutati in maini si asaza-te cu spatele pe o minge speciala de exercitii. Ridica-ti soldurile, astfel incat corpul sa formeze o linie dreapta. Bratele sa fie ridicate, drepte, cu palmele usor una spre alta. Coboara mainile in fiecare parte a corpului si apoi ridica-le din nou, facand mai multe repetari. Cel mai bine 10!

 

Miscarile sunt simple, tonifica foarte eficient bratele si coapsele si pot fi incluse in programul tau de exercitii. 

Tags:
Ridicarea greutatilor creste masa musculara
greutati
calorii
coapse
musculatura
proteine
alimentatie sanatoasa
fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Florinache
    1. Florinache 01.03.2017 13:08

    Eu iau pentru masa musculara metadrol un supliment. Nu e cine stie ce, dar simt o stare de energie mai mare si am rezistenta mai buna.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare