Risotto cu creveti si fenicul

Nimic nu poate fi mai bun decat combinatia dintre orez si fructe de mare, sau cel putin asa imi dicteaza gusturile mele. Iar daca mai adaugi si putin fenicul pentru putina aroma si un gust usor amarui, vei face din aceasta reteta un adevarat festin.

 
Risotto cu creveti si fenicul

 
Timp de preparare: 50 minute
4 portii
391 calorii/portie
 
Ingrediente:
 
1,2 l supa de legume
1 lingura ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
1 catel de usturoi mare, tocat marunt
1 radacina de fenicul, de marime mica sau medie, curatata si tocata marunt
300g orez pentru risotto
300 g creveti decorticati
1 lamaie (coaja de la o jumatate de lamaie si 1 lingura de suc de lamaie)
70 g rucola
 
 
 
Mod de preparare:
 
Pune supa intr-o tigaie mare si adaca, las-o la foc mare pana incepe sa fiarba, iar apoi redu focul. Intre timp incalzeste uleiul in alta tigaie, adauga ceapa, usturoiul si feniculul si lasa-le la calit, la foc mic timp de 10 minute. Adauga orezul si amesteca 2 minute pana ce se incalzesc bine boabele. Da focul mare si incepi sa adaugi supa de legume, cate un polonic din cand in cand, amestecand constant. Inainte de a adauga urmatorul polonic de supa asigura-te ce ceea ce ai turnat inainte a fost absorbit de catre orez.
Cand orezul este aproape fiert, adauga crevetii, coaja de lamaie, sare si piper. Continua sa adaugi supa inca 3-4 minute, pana ce crevetii devin roz, iar orezul este bine fiert. 
Ia tigaia de pe foc si adauga zeama de lamaie si rucola si amesteca.
Lasa risotto sa se odihneasca 2 minute, apoi serveste-l.
 
Tags:
risotto
creveti
fenicul
reteta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare