Romania ocupa locul 3 in topul obezitatii

Peste 4 milioane de adulti supraponderali sunt la momentul acesta in Romania. Datel vin de la Institutul de Endocrinologie "C.I. Parhon". Astfel Romania ajunge sa ocupe locul  in Europa, in topul obezitatii.

Datele arata ca 30% dintre femei si 20% dintre barbatii din Romania sufera de obezitate. In plus, 40% din copiii romani sunt supraponderali. Principala cauza a obezitatii este reprezentata de combinatia dintre stres si alimentatia nesanatoasa.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Nu e vorba de bunastare sau de exces ci doar de o alimentatie saraca, secondata de obiceiuri de consum nesanatoase.

Meniul romanilor nu cuprinde alimente de calitate, spun nutritionistii. Carnea de vita sau pui, fructele si legumele sunt inlocuite cu paine, orez, zahar sau faina.

In plus, nu exista o rutina a meselor. Romanii mananca pe fuga, de cele mai multe ori au o singura masa pe zi si o iau in fata televizorului, pe fond de stres.

Nutritionistii sustin ca fenomenul obezitatii poate fi stopat inca din scoala. In acest sens Uniunea Europeana aloca bani pentru distribuirea fructelor in scolile din blocul comunitar.

In anul scolar 2012-2013, Romania va primi din partea Uniunii Europene aproape zece milioane de euro pentru distribuirea de fructe si legume in scoli.

Finantarea va fi de 90 de milioane de euro, suma care va fi distribuita celor 24 de state membre care participa la acest program.

Principalii beneficiari ai acestor fonduri vor fi Italia, care va primi 20,5 milioane de euro, urmata de Germania cu 11,6 milioane de euro si România. Suedia, Finlanda ?i Marea Britanie au decis sa nu participe la acest program.

Programul a fost lansat in 2009, iar statisticile aferente anului scolar 2010-2011 arata ca peste 8 milioane de copii au beneficiat de acest program, primind fructe si legume la scoala.

Tags:
Romania ocupa locul 3 in topul obezitatii
calorii
calculator calorii
regim de viata sanatos
fructe in scoli
legume in scoli
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Adrian Mardari
    1. Adrian Mardari 10.03.2012 17:39

    In care top suntem pe locul 3. Nu mai aruncati de aiurea cu informatii „bomba” ca nu pareti mai interesanti. Asta e stire data de vre-un producator de produse de slabit, ceva. De alea de slabesti si te mananca pe dinauntru cu chimicalele ce le contin. Mincinosilor Si referitor la topuri mai informati-va ca sunteti pe alaturi tare, as putea spune ca ati luat-o pe aratura. :))

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare