Romanii si merele de aur

Este de inteles. Livezile gem de meri, fructele lor se gasesc tot anul si mai mult, un mare atu care le plaseaza pe primul loc in preferintele romanilor se refera la pretul scazut in comparatie cu alte fructe. Studiul realizat de o companie producatoare de suc natural arata ca peste trei sferturi dintre ai nostri, mai exact 79 % sunt fani mere. Ma astept sa creasca de-acum pretul la sucul de mere care era printre cele mai ieftine la raft.

       

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Intorcandu-ne la fructele noastre, ce credeti ca gasim pe pozitiile doi si trei ? Evident, prietenele noastre scumpe la vedere in perioada comunista, bananele si portocalele. Cele 2 fructe sunt preferate de 59 % dintre romani.

Spre surprinderea mea, kiwi a iesit pe locul patru in preferintele consumatorilor romani cu puncte de incredere in valoare de 16 %. Perele, strugurii, grapefruitul, mandarinele si capsunele sunt preferate de mai putin de 10 % dintre respondenti.
 
Nu pot sa nu ma intreb unde au facut studiul asta, de au gasit doar fani ai merelor. Unde sunt cei care prefera sa manance pepeni sau pomelo, sau rodii ? 
 
 
Ce ati facut cu amatorii de mango ? Cu siguranta exista. Eu singura cunosc vreo 10. Iar piersicile si caisele ce cresc in ograda noastra ? Pe ele cine le mananca ? Sa nu-mi spuneti ca nimeni, pentru ca vad vanzarile din piete.
 
Trecand peste micul meu diferend legat de fructele preferate ale conationalilor, ma bucur sa aflu ca mai mult de jumatate dintre noi consumam fructe intre mese, in timp ce 35% rontaim fructe seara.
 
Daca as face un top al fructelor mele preferate, pe primul loc s-ar afla pepenele, urmat de pere,struguri, nectarine si prune. E randul vostru acum. 
 

 

Tags:
gustare sanatoasa
dieta rapida
retete de slabit
mere
pere
pomelo
pepene
struguri
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare