S-a descoperit cea mai eficienta metoda de slabit!

Nu este asa de usor de gasit o solutie pentru o slabire de durata, de aceea nutritionistii tot inventeaza metode prin care metabolismul sa fie accelerat, astfel incat kilogramele in plus sa fie arse rapid fara riscul carentelor nutritionale.

Potrivit ultimelor cercetari in materie de nutritie, persoanele care tin dieta 2 saptamani pe luna timp de mai multe luni reusesc sa slabeasca mai mult decat persoanele care tin diete cateva luni neintrerupt dupa care revin la regimul alimentar normal. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Explicatia este simpla: organismul nu mai cauta metode de a compensa caloriile care ii lipsesc, deoarece se obisnuieste cu un anumit ritm: 2 saptamani dieta si 2 saptamani regim alimentar normal.

La studii au participat 36 de persoane obeze. 18 dintre ele au fost puse sa tina dieta in continuu timp de 16 saptamani, in timp ce celelalte 18 au fost puse sa tina dieta doar 2 saptamani pe luna timp de 4 luni. Rezultatul a fost destul de uluitor: persoanele care au tinut dieta 2 saptamani pe luna au reusit sa slabeasca cu 55 de procente mai mult decat cele care au tinut o cura de slabire neintrerupta. 

Avantajele acestui tip de dieta sunt nenumarate:

- nu o sa ai carente nutritionale;

- nu o sa te gandesti constant la mancare, deoarece te motiveaza gandul ca o sa mananci ce vrei dupa incheierea celor 2 saptamani de dieta;

- nu o sa te deprimi de la foame pentru ca stii ca vor veni celelalte 2 saptamani in care vei manca orice;

- o sa te simti psihic bine si o sa ai energie;

- o sa slabesti la un mod sanatos;

- nu o sa te mai sperie gandul unei noi cure de slabire.

Concluzia studiului este simpla: pentru ca o cura de slabire sa functioneze, organismul trebuie sa aiba perioade regulate de refacere. Pentru accelerarea metabolismului si o slabire sanatoasa, cercetatorii recomanda dietele in care sunt intercalate zilele de dieta cu cele de regim alimentar normal. Nu trebuie sa tii musai dieta 2 saptamani pe luna, programul ti-l faci cum vrei: 5 zile mananci normal si 2 tii dieta sau o aptamana mananci normal si una tii dieta, important este sa eviti curele de slabire neintrerupte care dureaza cateva luni. 

Citeste si Cand vrea sa slabeasca, Jennifer Lopez tine dieta 5:2.

Pentru un stil de viata sanatos, nutritionistii recomanda evitarea mezelurilor care contin putina carne, dar si a produselor de patiserie, a margarinei, carnurilor grase si prajelurilor. De asemenea, dulciurile trebuie si ele reduse drastic si inlocuite cu cat mai multe fructe.  

Cele 4 reguli ale unui stil de viata sanatos pot fi formulate foarte simplu:

1. Bea multa apa.

2. Mananca multe salate, legume si fructe.

3. Nu manca prea gras si nici prea dulce.

4. Fa miscare.

Citeste si Cea mai simpla cura de slabire.

 

 

Tags:
slabire rapida
cura slabire
dieta eficienta
slabire de durata
accelerare metabolism
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
2 Comentarii
  • Ina
    1. Ina 14.08.2014 17:26

    Multumim pentru articolul util! pentru mine, de exemplu, cea mai problematica parte a slabitului era ca aveam pofte de dulciuri mai tot timpul si nu ma puteam abtine de la ele. din cauza asta si luam tot timpul in greutate. Daca mai are cineva problema asta si nu poate sa slabeasca, recomand din proprie experienta Pagosten, un produs de la Ropharma. ajuta cu pofta de mancare, nu mai ai pofte de dulciuri deloc si nu are nici un efect advers. e super bun. poate fi comandat si de pe site-ul ropharma.

  • diana
    2. diana 18.12.2016 15:15

    S-a descoperit cea mai rapida metoda de slabit! slabeste

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare