Salata de morcovi cu ridichi

Lucrurile bune sunt simple, iar macarurile sanatoase se fac repede. Salata de morcovi cu ridichi sustine ambele teorii. Este buna, sanatoasa, gustoasa si se face foarte repede.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In plus, combinatia de culori face din aceasta salata, o bucurie pentru ochi si un indemn pentru o viata sanatoasa. Ma rog, asta este parerea mea. Adevarul este ca bogatia din piete – unde au aparut si morcovii noi, fragezi si plin de suc m-a indemnat sa fac acesta salata, dar si bunica simpatica si vorbareata care vindea verdeturi proaspete. De la leustean la marar, de la patrunjel la menta. Dar avea si cimbru si tarhon, si culmea, chiar si coriandru! Am plecat cu o sacosa plina de ierburi. Le-am spalat si le-am pus in cutiute, in congelator. Dar asta este o alta poveste.

Sa revenim la salata de morcovi cu ridichi. Ca sa prepari un castron mare ai nevoie de vreo trei-patru legaturi de ridichi. Neaparat zemoase si mari. Nu din cele seci la mijloc. Mai ai nevoie de trei legaturi de morcovi noi sau vreo doi morcovi “vechi”, dar suculenti si sanatosi. Sucul de la jumatate de lamaie, o lingurita cu seminte de coriandru, o mana de menta proaspata, o lingurita cu miere, o lingura-doua de ulei de masline, sare si piper.

Spala bine ridichile si morcovii. Daca este nevoie curata morcovii. Taiele rondele. Poti folosi, fie o razatoare, fie un robot de bucatarie. Ideal este ca feliile sa fie fine si egale. Pune ridichile si morcovii impreuna iuntr-un bol, adauga menta tocata mare. Piseaza semintele de coriandru pana rezulta o pudra. Adauga ulei de masline si mierea si amesteca bine, impreuna cu sucul de lamaie. Daca crezi ca este prea putin sos poti pune o lingura de apa. Adauga sare si piper, dar cu economie.

Pune sosul peste legumele si amesteca bine. Acopera cu o folie si lasa salata la temperatura camerei circa 15 minute inainte sa o servesti. Inainte de a te delecta cu aceasta minunata si colorata salata mai amesteca totul inca o data. Gusta, si daca este necesar, mai pune sare si piper si serveste. Salata de morcovi cu ridichi  merge foarte bine cu branza noua. 

Tags:
salata de morcovi cu ridichi
morcovi
ridichi
retete rapide
lamaie
plante aromate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare