Salata de spanac cu morcovi si usturoi

 

Ca sa pregatesti acesta salata de spanac cu morcovi si usturoi ai nevoie de 200 de grame de frunze de spanac, doi morcovi, doi-trei catei de usturoi putina zeama de lime (sau lamaie), sare si piper dupa gust, o lingurita ulei de masline extravirgin.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Asa cum va dati seama din imagini, aceasta salata este foarte usor de facut. Aveti grija sa cumparati spanac proaspat si sanatos. Cu cat este mai tanar cu atat este mai bine, pentru ca este mai gustos si mai fraged. Spanacul trebuie spalat foarte bine, frunza cu frunza. Dupa aceea se pot indeparta coditele. Pentru salata, puteti sa lasati frunzele intregi sau sa le rupeti ori sa le taiati in bucati, dupa cum va place.

 

 

Morcovii se curata si se taie fasii subtiri. Usturoiul se taie feliute subtiri sau se zdrobeste. Se amesteca cele trei ingrediente usor si se stropesc cu zeama de lime si putin ulei de masline extravirgin.

 

Salata de spanac se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste imediat, ca o gustare sau ca o garnitura la un fel principal.

 

100 de grame de salata de spanac cu morcovi si usturoi contine: 34 de calorii, 2,1 grame de proteine, 0,3 grame de lipide si 3,2 grame de carbohidrati.

 

Pofta buna la salata cu spanac morcovi si usturoi!

 

Tags:
spanac
salata
usturoi
morcov
retete rapide
caloii
diete cu putine grasimi
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare