Salata de sparanghel cu oua

Ingrediente pentru 4 portii:
-1 kg de sparanghel, sare,
-20 grame unt, 4 oua,
-250 grame cherry.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ingrediente pentru sos:
-1 legatura de arpagic,
-1 legatura de patrunjel,
-4 linguri cu otet din vin alb,
-4 linguri cu ulei de masline,
-sare, piper, 1 legatura de patrunjel.

 

Mod de preparare
Sparanghelul se curata si apoi se pune la fiert. Dupa aceasta se scot din apa manunchiurile si se lasa la racit. Se pastreaza 8 linguri din apa in care a fiert pentru sos. Se fierb ouale, se clatesc cu apa rece, se curata, se taie in cubulete.

 

Se spala rosiile mici si se taie in 4 bucati. Se taie sparanghelul fiert in bucati, dupa care se adauga peste rosii si oua. Arpagicul se spala si se toaca marunt. Patrunjelul se spala si se marunteste.

 

Intr-un bol se amesteca apa de la fiert cu otetul din vin alb si uleiul de masline. Se adauga sare, piper si verdeata. Sosul obtinut se toarna peste sparanghel, oua, rosii, dupa care se amesteca gentil. Patrunjelul ramas se taie si se presara peste salata.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 280Kcal, 13 grame proteine, 21 grame grasimi si 10 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!

Tags:
sparanghel
oua
unt
cherry
patrunjel
vin alb
ulei de masline
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare