Salata libaneza cu patrunjel si rosii
Salata libaneza cu patrunjel si rosii, pe care o gasiti in meniurile restaurantelor libaneze cu numele de salata tabbouleh, este foarte racoritoare si satioasa.
Ingrediente:
- o ceasca de bulgur (cuscus);
- 2-3 rosii tocate marunt;
- 3-4 legaturi de patrunjel tocate fin;
- cateva frunze de menta tocate si ele;
- o ceapa tocata fin;
- 2-3 linguri de suc de lamaie;
- 2-3 linguri de ulei de masline;
- sare dupa gust.
Mod de preparare:
1. Puneti la inmuiat bulgurul in apa fierbinte, cat sa il acopere, cu 10-15 minute inainte de a face salata. Daca vi se pare ca apa e prea putina, mai adaugati cat este nevoie. Pentru a fi mai gustos, adaugati suc de lamaie, putin ulei, sare si chiar putin suc de rosii. Amestecati cu o furculita. Bulgurul deja a absorbit toata apa si e gata de pus in salata.
2. Amestecati toate ingredientele intr-un bol. Scurgeti sucul de la rosii.
Pofta buna!
Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!
2 Comentarii
Civilizat si corect este sa citati sursa si nu sa furati informatiilUSXQe. Voi face eu in locul vostru, chiar daca sunt constient ca il veti sterge, sursa este: www.vegfriend.com/forum/topics/tabouli
Civilizat si corect ar fi fost sa te asiguri ca aduci niste argumente valabile in favoarea a ceea ce sustii. Reteta de tabbouleh e cam aceeasi peste tot, daca s-ar adauga alte ingrediente, n-am mai vorbi de aceeasi salata. Este normal ca in retetele consacrate, cum e cea de fata, sa se pastreze aceleasi ingrediente, motiv pentru care o sa gasesti ca tabbouleh se face la fel pe toate site-urile de retete. Link-ul pe care ni l-ai dat n-are nicio legatura cu articolul nostru, doar ca e vorba de aceeasi salata. Daca ai fi citit cu atentie ambele retete, ai fi vazut ca sunt prezentate cu formulari diferite si ingrediente in cantitati diferite.